Chocolademousse zonder eieren
Voor wie geen eieren mag eten is dit een heel mooi alternatief en net zo lekker!Omschrijving
| Dessert / 4 pers
| ± 15 min + tijd om op te stijven in de koelkast
| VTM koken/ Chef: Piet Huysentruyt
| zonder eieren
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 200 gr pure- of melkchocolade
- 100 gr boter
- 5 dl volle, ijskoude room
- 50 gr bloemsuiker
- 4 gr gelatineblaadjes
Bereiding
- Hak de chocolade in kleine stukjes. Doe deze in een kleine kookpan, samen met de boter en laat al roerend smelten op een heel zacht vuurtje.
- Giet ½ dl room bij de gesmolten chocolade en laat afkoelen.
- Let op: de room moet heel koud zijn en het eigenlijk een room van > 30% vetgehalte. Klop nu de rest van de room op met een mixer, samen met de bloemsuiker.
- Week de gelatineblaadjes in een beetje koud water, wring ze uit en meng ze onder de chocolade. De geweekte gelatine moet onder lauwe chocolade gemengd worden. Anders verdwijnt de gelatine niet.
- Giet de afgekoelde chocolade bij de slagroom en spatel het voorzichtig door elkaar. Zet minimum een uur in de ijskast om op te stijven en serveer.