Chocoladekoekjes

Omschrijving

| goed voor ± 24 koekjes

| paar minuten voorbereiding, 1 u koelkast, ± 15 a 18 min afbakken

| 24Kitchen, Martha Bakes

Ingrediënten

  • 450 gr (3 ½ cups) bloem
  • 9 gr (1 ¼ tsp/thl) zuiveringszout
  • 7 gr (1 ¼ tsp/thl) bakpoeder
  • 12 gr (2 tsp/thl) grof zout
  • 300 gr (1 ¼ cups) ongezouten boter, kamertemp.
  • 270 gr (1 ½ cups) lichtbruine suiker
  • 200 gr (1 cup) kristalsuiker
  • 2 grote eieren
  • 7,5 cc (1 ½ tsp/thl) pure vanille-extract
  • 210 gr (1 ¼ cups) melkchocolade(smelt)parels
  • 225 gr (8 oz) halfzoete chocolade, gehakt

Bereiding

  1. Klop in een kom bloem, bakpoeder, bakpoeder en zout bij elkaar.
  2. Klop in een grote kom met een elektrische mixer boter en suikers op middelhoog tot licht en luchtig, 6 minuten. 
  3. Verlaag de snelheid tot medium-laag en klop er een voor een eieren in. 
  4. Voeg de vanille toe
  5. Voeg tenslotte de chocoladeschilfers en brokjes toe en laat nog even goed doorroeren tot alles goed vermengd is met elkaar.
  6. Gebruik een ijsschep (gemiddelde grootte), laat het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat vallen (je zou er 24 moeten hebben) en zet 1 uur in de koelkast. 
  7. Schik 6 ongebakken koekjes, 7,5 cm uit elkaar, op elk van twee met bakpapier beklede bakplaten. 
  8. Verwarm de oven voor op 175 °C. Als je een heteluchtoven hebt kan je met 2 rekken boven elkaar werken. 
  9. Bak tot de randen licht goudbruin zijn, 17 tot 18 minuten  
  10. Breng koekjes over op een rooster en laat afkoelen. 
  11. Bak het resterende deeg met nieuw vel bakpapier.