Chocoladekoekjes
Recepten van Martha Bakes heb ik zelf uitgeschreven, tijdens uitzending bij 24KitchenOmschrijving
| Bakkerij/ gebak/ goed voor ± 24 koekjes
| paar minuten voorbereiding, 1 u koelkast, ± 15 a 18 min afbakken
| 24Kitchen, Chef: Martha Bakes
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 450 gr (3 ½ cups) bloem
- 9 gr (1 ¼ tsp/thl) zuiveringszout
- 7 gr (1 ¼ tsp/thl) bakpoeder
- 12 gr (2 tsp/thl) grof zout
- 300 gr (1 ¼ cups) ongezouten boter, kamertemp.
- 270 gr (1 ½ cups) lichtbruine suiker
- 200 gr (1 cup) kristalsuiker
- 2 grote eieren
- 7,5 cc (1 ½ tsp/thl) pure vanille-extract
- 210 gr (1 ¼ cups) melkchocolade(smelt)parels
- 225 gr (8 oz) halfzoete chocolade, gehakt
Bereiding
- Klop in een kom bloem, bakpoeder, bakpoeder en zout bij elkaar.
- Klop in een grote kom met een elektrische mixer boter en suikers op middelhoog tot licht en luchtig, 6 minuten.
- Verlaag de snelheid tot medium-laag en klop er een voor een eieren in.
- Voeg de vanille toe
- Voeg tenslotte de chocoladeschilfers en brokjes toe en laat nog even goed doorroeren tot alles goed vermengd is met elkaar.
- Gebruik een ijsschep (gemiddelde grootte), laat het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat vallen (je zou er 24 moeten hebben) en zet 1 uur in de koelkast.
- Schik 6 ongebakken koekjes, 7,5 cm uit elkaar, op elk van twee met bakpapier beklede bakplaten.
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Als je een heteluchtoven hebt kan je met 2 rekken boven elkaar werken.
- Bak tot de randen licht goudbruin zijn, 17 tot 18 minuten
- Breng koekjes over op een rooster en laat afkoelen.
- Bak het resterende deeg met nieuw vel bakpapier.