Chocolademousse (1)

Er zijn heel veel recepten te vinden over chocolademousse.
Hiervan heb ik verschillende recepten uitgeprobeerd maar moeders recept blijft toch nog steeds voor mij de allerbeste, de luchtigste, de lekkerste…
Het is aan de keukenpiet om zijn of haar keuze te maken, maar vooral, eet smakelijk en geniet

Omschrijving:

Dessert | chocolade | 4 a 6 pers
Bereidingstijd: ong 15 min + de tijd om op te stijven in de koelkast
Bron: van thuis uit meegekregen

Ingrediënten:

  • 125 gr chocolade (liefst fondant, bv parels)
  • 4 eidooiers + hiervan het wit in sneeuw
  • 250 ml room
  • 60 gr suiker

Bereidingswijze:

  1. Laat de chocolade langzaam smelten au bain marie, op een laag vuurtje. Chocolade moet traag smelten anders gaat hij aanbakken en/of klonteren.
  2. De eieren scheiden:
    1. eigelen met de suiker ongeveer ruim 2 min kloppen totdat je een luchtig en bijna wit beslag krijgt
    2. eiwitten stijf kloppen
    3. room half-stijf opkloppen (niet helemaal stijf anders krijg je klontjes)
  3. Giet de gesmolten chocolade voorzichtig bij het eigeel-suiker beslag.
  4. Spatel vervolgens beetje bij beetje maar wel voorzichtig en luchtig het stijfgeklopte eiwit er onder
  5. Spatel tenslotte de room onder het chocolademengsel
  6. Verdeel het in mooie schaaltjes of glazen
  7. Versier met chocosnippers van bv witte chocolade of een toefje slagroom
  8. Laat de mousse min 2 uur stijf worden in de koelkast