Chocolademousse uit moeders keuken

Omschrijving

| dessert | 4 a 6 pers  

| ± 15 min + de tijd om op te stijven in de koelkast

| van thuis uit meegekregen

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 125 gr chocolade (liefst fondant, bv parels)
  • 4 eidooiers + hiervan het wit in sneeuw
  • 250 ml room
  • 60 gr suiker

Bereiding

  1. Laat de chocolade langzaam smelten au bain marie, op een laag vuurtje. Chocolade moet traag smelten anders gaat hij aanbakken en/of klonteren.
  2. De eieren scheiden:
    1. eigelen met de suiker ongeveer ruim 2 min kloppen totdat je een luchtig en bijna wit beslag krijgt
    2. eiwitten stijf kloppen
    3. room half-stijf opkloppen (niet helemaal stijf anders krijg je klontjes)
  3. Giet de gesmolten chocolade voorzichtig bij het eigeel-suiker beslag.
  4. Spatel vervolgens beetje bij beetje maar wel voorzichtig en luchtig het stijfgeklopte eiwit er onder
  5. Spatel tenslotte de room onder het chocolademengsel
  6. Verdeel het in mooie schaaltjes of glazen
  7. Versier met chocosnippers van bv witte chocolade of een toefje slagroom
  8. Laat de mousse min 2 uur stijf worden in de koelkast

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email