Chocolade Chia pudding met banaan en blauwe bessen

Omschrijving

| Dessert/ 2 pers

| ± 5 min + een nachtje in de koelkast

| infoblaadje gekregen bij de Notenshop: https://www.denotenshop.nl/blog/pasta-met-pistache-pesto/

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 3 eetlepels chiazaad 
  • 1,5 eetlepel cacaopoeder
  • 200 ml (plantaardige) melk
  • 250 gram (plantaardige) yoghurt
  • 1 banaan
  • Eetlepel agave siroop
  • Theelepel kaneel 
  • Handje hazelnoten
  • Toppings: blauwe bessen, banaan, granola, hazelnoot

De meeste ingredienten zijn te koop bij “De Notenshop

Bereiding

  1. Meng in een bakje de melk met het cacaopoeder, agave siroop en de kaneel.
  2. Met een garde gaat dit het makkelijkste omdat het cacaopoeder dan beter mengt. 
  3. Voeg 3 eetlepels chiazaad toe aan de melk, roer alles goed door elkaar en laat 10 minuten staan.
  4. Na 10 minuten roer je nog een keer goed, dek het bakje vervolgens af en laat dit dan een hele nacht in de koelkast staan. 
  5. ’s Ochtends hak je wat hazelnoten grof en snijd je de banaan in plakjes (bewaar een halve banaan in plakjes voor bovenop).
  6. Vul glaasjes met een laag chiapudding, daar wat hazelnoten en plakjes banaan overheen, een laag yoghurt en vervolgens de toppings!

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email