Chocolade Chia pudding met banaan en blauwe bessen
Omschrijving
| Dessert/ 2 pers
| ± 5 min + een nachtje in de koelkast
| infoblaadje gekregen bij de Notenshop: https://www.denotenshop.nl/blog/pasta-met-pistache-pesto/
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 3 eetlepels chiazaad
- 1,5 eetlepel cacaopoeder
- 200 ml (plantaardige) melk
- 250 gram (plantaardige) yoghurt
- 1 banaan
- Eetlepel agave siroop
- Theelepel kaneel
- Handje hazelnoten
- Toppings: blauwe bessen, banaan, granola, hazelnoot
De meeste ingredienten zijn te koop bij “De Notenshop“
Bereiding
- Meng in een bakje de melk met het cacaopoeder, agave siroop en de kaneel.
- Met een garde gaat dit het makkelijkste omdat het cacaopoeder dan beter mengt.
- Voeg 3 eetlepels chiazaad toe aan de melk, roer alles goed door elkaar en laat 10 minuten staan.
- Na 10 minuten roer je nog een keer goed, dek het bakje vervolgens af en laat dit dan een hele nacht in de koelkast staan.
- ’s Ochtends hak je wat hazelnoten grof en snijd je de banaan in plakjes (bewaar een halve banaan in plakjes voor bovenop).
- Vul glaasjes met een laag chiapudding, daar wat hazelnoten en plakjes banaan overheen, een laag yoghurt en vervolgens de toppings!