Cheesecakemousse met kerstappeltjes

Omschrijving

| Dessert / feestelijk/ 6 personen

| 2 uur en 30 min

| 24Kitchen, Rudolph van Veen, feestelijke gerechten (dec 2020)

NB: je kan ook vers cranberriesap makkelijk zelf maken, zie hier

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

Kerstappeltjes

  • 2  kleine appels, jonagold
  • 100 ml cranberry sap (zie hier voor verse cranberriesap)
  • 1/2  citroen
  • 2  kruidnagels
  • 1  steranijs
  • 1/2 tl szechuanpeper (verkrijgbaar bij AH) (of anders 4-seizoen-peper)
  • 50 g suiker
  • 50 g cranberries
  • 1 volle tl maïzena
  • 2 el water

Cheesecakemousse

  • 300 g verse roomkaas
  • 150 ml volle Griekse yoghurt
  • 1  vanillestokje
  • 60 g poedersuiker

Bodem

  • 6  Kerst- of kandijkoekjes
  • (of kies een koekje naar eigen smaak)

Bereiding

Kerstappeltjes 
  1. Schil de appels en snijd de appels elk in 8 partjes.
  2. Voeg cranberry sap, citroensap, kruidnagels, steranijs, szechuanpeper, suiker, appel en de cranberries toe aan een pan en laat het geheel ± 5 minuten zachtjes koken.
  3. Leng de maïzena met het water tot een papje en voeg toe.
  4. Laat ± 1 min inkoken.
  5. Laat de appeltjes afkoelen. 

Cheesecakemousse

  1. Roer de roomkaas los.
  2. Spatel de yoghurt erdoor.
  3. Roer het geheel goed los met een garde.
  4. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
  5. Meng het vanillemerg en de poedersuiker door het roomkaasmengsel.  

Afwerking

  1. Breek de koekjes in stukjes en verdeel over de glaasjes.
  2. Schep de cheesecakemousse erop en verdeel daarover de kerstappeltjes. 

Categorieën