Cheesecakemousse met kerstappeltjes
Omschrijving
| Dessert / feestelijk/ 6 personen
| 2 uur en 30 min
| 24Kitchen, Rudolph van Veen, feestelijke gerechten (dec 2020)
NB: je kan ook vers cranberriesap makkelijk zelf maken, zie hier
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
Kerstappeltjes
- 2 kleine appels, jonagold
- 100 ml cranberry sap (zie hier voor verse cranberriesap)
- 1/2 citroen
- 2 kruidnagels
- 1 steranijs
- 1/2 tl szechuanpeper (verkrijgbaar bij AH) (of anders 4-seizoen-peper)
- 50 g suiker
- 50 g cranberries
- 1 volle tl maïzena
- 2 el water
Cheesecakemousse
- 300 g verse roomkaas
- 150 ml volle Griekse yoghurt
- 1 vanillestokje
- 60 g poedersuiker
Bodem
- 6 Kerst- of kandijkoekjes
- (of kies een koekje naar eigen smaak)
Bereiding
Kerstappeltjes
- Schil de appels en snijd de appels elk in 8 partjes.
- Voeg cranberry sap, citroensap, kruidnagels, steranijs, szechuanpeper, suiker, appel en de cranberries toe aan een pan en laat het geheel ± 5 minuten zachtjes koken.
- Leng de maïzena met het water tot een papje en voeg toe.
- Laat ± 1 min inkoken.
- Laat de appeltjes afkoelen.
Cheesecakemousse
- Roer de roomkaas los.
- Spatel de yoghurt erdoor.
- Roer het geheel goed los met een garde.
- Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
- Meng het vanillemerg en de poedersuiker door het roomkaasmengsel.
Afwerking
- Breek de koekjes in stukjes en verdeel over de glaasjes.
- Schep de cheesecakemousse erop en verdeel daarover de kerstappeltjes.