Cheesecake met kersen

Omschrijving

gebak | Dessert | 12 porties | 9 smarthpoints

tijd | 1:10 min

bron | Weight Watchers reclamefolder december 2015

Ingrediënten

  • 210 gbloem
  • 180 gpoedersuiker
  • ½ koffielepel bakpoeder
  • Zout
  • 3 eieren
  • 80 gmargarine tot 70% vet
  • 2 eetlepels koud water
  • 1 pakje vanillepuddingpoeder
  • 1 vanillestokje
  • 250 gmagere kwark
  • 370 gmagere yoghurt
  • ½ citroen
  • 400 g ontpitte kersen

Bereiding

  1. Hou 10 g bloem apart.
  2. Meng 200 g bloem, 80 g poedersuiker, het bakpoeder, zout, 1 ei, de margarine en koud water en kneed. Het deeg mag iets kruimelig zijn.
  3. Kneed nog 1-2 eetlepels koud water geleidelijk door het deeg.
  4. Bestuif de deegbal met bloem en rol rond uit.
  5. Leg het deeg in een met bakpapier beklede en de zijranden ingevette springvorm en zet 30 minuten in de koelkast.
  6. Scheid 2 eieren en klop het eiwit op en zet apart.
  7. Klop de eidooiers met 100 g poedersuiker luchtig.
  8. Voeg het vanillepuddingpoeder, merg van een vanillestokje, kwark, yoghurt, sap van ½ citroen toe en roer goed.
  9. Meng het eiwit en de kersen onder het mengsel.
  10. Giet het mengsel in de springvorm op het deeg, strijk het oppervlak glad en bak ongeveer 55 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 170°C.
  11. Laat de cake gedurende 15 minuten afkoelen en haal dan pas uit de springvorm.
  12. De taart moet volledig zijn gekoeld voor het snijden.