Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Cheesecake blauwe bessen | mijn receptenbundel

Cheesecake met blauwe bessen

Omschrijving

| Bakkerij/ gebak/ goed voor ± 12 personen

| voorbereiding 45 min / bakken 35 min / afkoelen ± 3 u

| gevonden op internet (en een beetje van mijzelf)

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

Deeg

  • 2 eieren
  • 300 gr (volkoren) bloem
  • 2 thl bakpoeder
  • 100 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 gr boter (kamertemperatuur en in kleine blokjes gesneden

Vulling

  • 400 gr verse roomkaas
  • keuze: vers van bij de kaasboer (is wel het lekkerste)
  • Philadelphia (is wel lekker maar wel wat zurig)
  • Monchou (in dit recept heb ik deze gebruikt)
  • Rasp van 1 citroen
  • 1 zakje voor klop pudding vanille
    • Keuze: pak custurd puddingpoeder, hiervan neem je dan ± 60 gr
    • Imperial puddingpoeder (uit België), hiervan heb ik ook 60 gr gebruikt
  • 250 ml slagroom
  • 100 gr suiker
  • 300 gr bessen
  • Materialen

    • 3 kleine springvormen van ± 16 cm Ø
    • OF: 1 grote springvorm van ± 24 a 26 cm Ø (heb ik hier gebruikt)
    • Mixer

    Bereiding

    1. Zeef de bloem samen met het bakpoeder in een grote kom.
    2. Voeg de suiker, vanillesuiker en boter in stukjes toe.
    3. Kluts de eieren er bij en kneed tot een soepel deeg.
    4. Je kunt dit doen met de hand of met een machine.
    5. Dek de deegbal af en zet hem zolang in de koelkast. 
    6. Verwarm de oven op 180 graden.
    7. Mix de roomkaas met citroenschil, suiker, puddingpoeder met een mixer tot een gele romige massa.
    8. Klop de slagroom in een andere kom stijf. 
    9. Rol de deegbal uit en bekleed de ingevette vorm.
    10. Het deeg breekt vrij snel dus ik had het op een stuk bakpapier uitgerold en daarna in de vorm laten glijden.
    11. Bekleed de zijkanten tot een hoogte van ongeveer 3 cm.
    12. Schep de roomkaas met de slagroom door elkaar en verdeel over de bodem van de bekleedde bakvorm.
    13. Strijk de oppervlakte recht en verdeel de bessen er over.
    14. Zet de taart ongeveer 35 min in de oven.
    15. De bodem moet goudbruin en krokant zijn.
    16. Haal de cheesecake uit de oven en laat afkoelen op kamertemperatuur.
    17. Zet hem daarna in de koelkast totdat hij helemaal is opgesteven.
    18. Dit duurt minimaal 3 uur, maar het beste is om hem de hele nacht in de koelkast te laten staan.
    19. Je kunt de bessen ook vervangen door ander fruit. 

     

    Categorieën