Cheesecake met blauwe bessen
Omschrijving
| Bakkerij/ gebak/ goed voor ± 12 personen
| voorbereiding 45 min / bakken 35 min / afkoelen ± 3 u
| gevonden op internet (en een beetje van mijzelf)
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
Deeg
- 2 eieren
- 300 gr (volkoren) bloem
- 2 thl bakpoeder
- 100 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 100 gr boter (kamertemperatuur en in kleine blokjes gesneden
Vulling
- 400 gr verse roomkaas
- keuze: vers van bij de kaasboer (is wel het lekkerste)
- Philadelphia (is wel lekker maar wel wat zurig)
- Monchou (in dit recept heb ik deze gebruikt)
- Keuze: pak custurd puddingpoeder, hiervan neem je dan ± 60 gr
- Imperial puddingpoeder (uit België), hiervan heb ik ook 60 gr gebruikt
Materialen
- 3 kleine springvormen van ± 16 cm Ø
- OF: 1 grote springvorm van ± 24 a 26 cm Ø (heb ik hier gebruikt)
- Mixer
Bereiding
- Zeef de bloem samen met het bakpoeder in een grote kom.
- Voeg de suiker, vanillesuiker en boter in stukjes toe.
- Kluts de eieren er bij en kneed tot een soepel deeg.
- Je kunt dit doen met de hand of met een machine.
- Dek de deegbal af en zet hem zolang in de koelkast.
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Mix de roomkaas met citroenschil, suiker, puddingpoeder met een mixer tot een gele romige massa.
- Klop de slagroom in een andere kom stijf.
- Rol de deegbal uit en bekleed de ingevette vorm.
- Het deeg breekt vrij snel dus ik had het op een stuk bakpapier uitgerold en daarna in de vorm laten glijden.
- Bekleed de zijkanten tot een hoogte van ongeveer 3 cm.
- Schep de roomkaas met de slagroom door elkaar en verdeel over de bodem van de bekleedde bakvorm.
- Strijk de oppervlakte recht en verdeel de bessen er over.
- Zet de taart ongeveer 35 min in de oven.
- De bodem moet goudbruin en krokant zijn.
- Haal de cheesecake uit de oven en laat afkoelen op kamertemperatuur.
- Zet hem daarna in de koelkast totdat hij helemaal is opgesteven.
- Dit duurt minimaal 3 uur, maar het beste is om hem de hele nacht in de koelkast te laten staan.
- Je kunt de bessen ook vervangen door ander fruit.