Carpaccio van tomaat met garnaal-avocadosalsa
Omschrijving
| Voorgerecht, koud | 4 pers
| minder dan 30 min
| 2014.07.30 – Colruyt inspiratiefolder. Zomers Lunchen, fris, licht en lekker
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 2 tomaten (uit volle grond)
- 1 avocado
- 50 g rucola
- 1 plantje platte peterselie
- 0.25 plantje bieslook (vers)
- 20 g luzernekiemen
- 2 aardappelen
- 125 g zure room
- 2 el. sherryazijn
- 0.5 klp. grof zeezout
- peper en zout
Bereiding
- Laat de diepvriesgarnalen oppervlakkig ontdooien en dep droog.
- Schil de aardappelen en snij in blokjes van ½ cm.
- Kook 10 min. in licht gezouten water. Giet af.
- Schil de avocado en snij het vruchtvlees in blokjes van ½ cm.
- Snij de tomaten in flinterdunne schijfjes.
- Hak de platte peterselie grof en snipper het bieslook fijn.
- Meng de avocado- en aardappelblokjes onder de grijze garnalen.
- Meng de grof gehakte platte peterselie onder de rucola.
- Meng de zure room met de sherryazijn, het fijngesnipperde bieslook en kruid met peper en zout.
- Afwerking: Schik de schijfjes tomaat op de borden.
- Leg in het midden wat rucola en daarop de garnaal-avocado salsa.
- Lepel er een toefje zure room op en werk af met de luzernekiemen, wat grof zeezout en peper.
Drankadvies
Wijn: | Luberon A.O.P., Les Hauts Rocs |
Bier: | Hoegaarden, Witbier |
Voedingswaarde
Energie: 578 Kcal | Eiwitten: 22,7 gr | Vetten: 20,6 gr | Koolhydraten: 74,1 gr |