Carpaccio van tomaat met garnaal-avocadosalsa

Omschrijving

| Voorgerecht, koud | 4 pers  

| minder dan  30 min

| 2014.07.30 – Colruyt inspiratiefolder. Zomers Lunchen, fris, licht en lekker

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 2 tomaten (uit volle grond)
  • 1 avocado
  • 50 g rucola
  • 1 plantje platte peterselie
  • 0.25 plantje bieslook (vers)
  • 20 g luzernekiemen
  • 2 aardappelen
  • 125 g zure room
  • 2 el. sherryazijn
  • 0.5 klp. grof zeezout
  • peper en zout

Bereiding

  1. Laat de diepvriesgarnalen oppervlakkig ontdooien en dep droog.
  2. Schil de aardappelen en snij in blokjes van ½ cm.
  3. Kook 10 min. in licht gezouten water. Giet af.
  4. Schil de avocado en snij het vruchtvlees in blokjes van ½ cm.
  5. Snij de tomaten in flinterdunne schijfjes.
  6. Hak de platte peterselie grof en snipper het bieslook fijn.
  7. Meng de avocado- en aardappelblokjes onder de grijze garnalen.
  8. Meng de grof gehakte platte peterselie onder de rucola.
  9. Meng de zure room met de sherryazijn, het fijngesnipperde bieslook en kruid met peper en zout.
  10. Afwerking: Schik de schijfjes tomaat op de borden.
  11. Leg in het midden wat rucola en daarop de garnaal-avocado salsa.
  12. Lepel er een toefje zure room op en werk af met de luzernekiemen, wat grof zeezout en peper.
Drankadvies
Wijn: Luberon A.O.P., Les Hauts Rocs
Bier: Hoegaarden, Witbier
Voedingswaarde
Energie: 578 Kcal Eiwitten: 22,7 gr Vetten: 20,6 gr Koolhydraten: 74,1 gr

Categorieën