Carpaccio van eend

| Voorgerecht, koud | 4 pers

| ongeveer 10 a 15 min

| 2018.12.19 – Colruyt inspirartiefolder; Pak uit met de feesten.

Ingrediënten

  • 160 g gerookte eendenborstfilet
  • 80 g slamix Trio (rucola, veldsla, rode biet)
  • 40 g pecorino (blok)
  • 2 el. pijnboompitten
  • 4 el. balsamicocrème
  • 2 el. olijfolie extra vierge
  • 1 el. witte balsamicoazijn
  • zwarte peper (molen), grof zeezout

Bereiding

  1. Rasp schilfers van de pecorino.
  2. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  3. Meng de olijfolie met de witte balsamicoazijn en kruid met zwarte peper en grof zeezout.
  4. Meng onder de sla.
  5. Afwerking : verdeel de gerookte eendenborstfilets in cirkelvorm over 4 borden.
  6. Schik de sla in het midden.
  7. Bestrooi het geheel met de pecorino en de pijnboompitten.
  8. Werk af met de balsamicocrème.

Drankadvies

Wijn: Gardian Grande Réserve; Chardonnay-Sauvignon-Vermentino; Alma Cersius

Voedingswaarde

Energie: 305 KcalVetten: 25,4 gr
waarvan verz. vetzuren: 7,3 gr
Koolhydraten: 6,7 gr
waarvan suikers: 5,6 gr
Vezels: 0,5 grEiwitten: 12,2 grzout: 1,2 gr