Carpaccio van eend

Carpacio van eend

Omschrijving

| Voorgerecht, koud | 4 pers 

| ongeveer 10 a 15 min

| 2018.12.19 – Colruyt inspirartiefolder; Pak uit met de feesten.

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 160 g gerookte eendenborstfilet
  • 80 g slamix Trio (rucola, veldsla, rode biet)
  • 40 g pecorino (blok)
  • 2 el. pijnboompitten
  • 4 el. balsamicocrème
  • 2 el. olijfolie extra vierge
  • 1 el. witte balsamicoazijn
  • zwarte peper (molen), grof zeezout

Bereiding

  1. Rasp schilfers van de pecorino.
  2. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  3. Meng de olijfolie met de witte balsamicoazijn en kruid met zwarte peper en grof zeezout.
  4. Meng onder de sla.

Afwerking :

  • verdeel de gerookte eendenborstfilets in cirkelvorm over 4 borden.
  • Schik de sla in het midden.
  • Bestrooi het geheel met de pecorino en de pijnboompitten.
  • Werk af met de balsamicocrème.
    Drankadvies
    Wijn: Gardian Grande Réserve; Chardonnay-Sauvignon-Vermentino; Alma Cersius
    Bier:
    Voedingswaarde
    Energie: 305 Kcal Vetten: 25,4 gr
    waarvan verz. vetzuren: 7,3 gr
    Koolhydraten: 6,7 gr
    waarvan suikers: 5,6 gr
    Eiwitten: 12,2 gr Vezels: 0,5 gr Natrium: 1,2 gr

     

    Categorieën

    Bezoekers

    Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

    De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

    Sluiten