Carpacio van eend
Omschrijving
| Voorgerecht, koud | 4 pers
| ongeveer 10 a 15 min
| 2018.12.19 – Colruyt inspirartiefolder; Pak uit met de feesten.
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 160 g gerookte eendenborstfilet
- 80 g slamix Trio (rucola, veldsla, rode biet)
- 40 g pecorino (blok)
- 2 el. pijnboompitten
- 4 el. balsamicocrème
- 2 el. olijfolie extra vierge
- 1 el. witte balsamicoazijn
- zwarte peper (molen), grof zeezout
Bereiding
- Rasp schilfers van de pecorino.
- Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
- Meng de olijfolie met de witte balsamicoazijn en kruid met zwarte peper en grof zeezout.
- Meng onder de sla.
Afwerking :
- verdeel de gerookte eendenborstfilets in cirkelvorm over 4 borden.
- Schik de sla in het midden.
- Bestrooi het geheel met de pecorino en de pijnboompitten.
- Werk af met de balsamicocrème.
Drankadvies
Wijn: | Gardian Grande Réserve; Chardonnay-Sauvignon-Vermentino; Alma Cersius |
Bier: | — |
Voedingswaarde
Energie: 305 Kcal | Vetten: 25,4 gr waarvan verz. vetzuren: 7,3 gr |
Koolhydraten: 6,7 gr waarvan suikers: 5,6 gr |
Eiwitten: 12,2 gr | Vezels: 0,5 gr | Natrium: 1,2 gr |