Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Carrot Cake | mijn receptenbundel

Carrot Cake

Omschrijving

| gebak/ 12 pers

| ± 2 uur

| gevonden op de site van Bouwhuis.com

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

Voor een taartvorm van Ø 20 cm

  • 315 gr bloem;
  • 200 gr lichtbruine basterdsuiker;
  • 1 thl vanille bourbon;
  • 5 thl kaneel;
  • 16 gr bakpoeder;
  • 50 gr walnoten;
  • 50 gr rozijnen;
  • 200 ml opgeklopte slagroom; 
  • 200 gr Brand New Cake Crème Chantilly-mix;
  • Spuitmond;
  • Spuitzak;
  • Taartpan;
  • Bakspray;
  • Suikerdecoratie wortel. 

Extra nodig

  • 500 gram geraspte wortelen; 
  • 1 theelepel nootmuskaat;
  • 240 milliliter zonnebloemolie;
  • 130 gram appelmoes; 
  • 4 eieren;
  • 1 sinaasappel;
  • 500 gram roomkaas. 

Bereiding

Bakken van de taart
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de eieren, olie, appelmoes, suiker en vanille bourbon in een kom.
  3. Mix dit in 3 minuten door elkaar heen. 
  4. Doe de bloem, kaneel, nootmuskaat en bakpoeder bij het mengsel in.
  5. Mix het tot een samenhangend beslag. 
  6. Was de wortelen en rasp ze fijn.
  7. Spatel de geraspte wortel en de rozijnen goed door het beslag heen.
  8. Giet het beslag in de met bakpapier beklede bakvorm.
  9. Bak de taart in 60 minuten gaar.
  10. Laat de taart daarna goed afkoelen.
Afwerking
  1. Doe de Crème Chantilly-mix, de roomkaas en slagroom in een kom.
  2. Klop deze ingrediënten in 2 minuten stijf.
  3. Doe de vulling in een stevige spuitzak met een grote spuitmond.
  4. Snijd de taart in 3 lagen.
  5. Spuit de vulling op de onderste laag.
  6. Leg de tweede laag daar bovenop.
  7. Voorzie ook deze laag van de crème.
  8. Leg de laatste laag daar boven op.
  9. Smeer de taart ook op af met de crème.
  10. Spuit met de overige crème naar wens toefjes op de taart en decoreer met suiker worteltjes. Of maak zelf een sierworteltjes met fondant.
Bewaren van de carrot cake
  1. Je hoeft je gemaakte carrot cake natuurlijk niet in 1 keer op te eten want je kunt je cake ook gewoon bewaren.
  2. Als je de carrot cake afdekt of inpakt kun je hem in de koelkast bewaren voor een aantal dagen.
  3. Je carrot cake zal de volgende dag nog steeds lekker blijven smaken.
  4. Als je de cake liever wat langer wilt bewaren kun je hem in de vriezer doen. 
  5. Let op! Snijd de carrot cake dan wel eerst in plakken/porties, zo kun je de hoeveelheid zelf bepalen die je uit de vriezer wilt halen.

Categorieën