Caramelo Liquido, Dulce de leche
Omschrijving
| Luxe zoet dessert / 1 pers
| voor de Dulce de leche (4u)/ rest paar min
| FoodKerstSpecial 2020 magazine
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
voorbereiding
- 20-30 ml slagroom.
- 40 ml bruine rum zoals Don Q Gold
- 30 ml dulce de leche (zie verder)
- 15 ml triple sec likeur of Cointreau
- 15 ml Kahlua
- 10 ml Brown Caco likeur
- 2 snufjes zeezout
- ijsblokjes
voor het serveren
- chilipoedr
- 2 reepjes sinaasappelschil
- 1 koffieboontje
Bereiding
Voorbereiding
- Shake de slagroom in een shaker of klop het met een garde lobbig. Zet de room even apart
- Vul een shaker voor ⅔ met ijsblokjes en voeg de rum , de Triple sec likeur of de Cointreau, de Kahlua, de Brown Cacao likeur, de Dulce de Leche en het zeezout toe. Shake ong 10 seconden goed.
- Zeef de cocktail eerst door een cocktail streiner en vervolgens door een fijn zeef in een coupe of martiniglas.
- Houd een kleine lepel vlak boven de cocktail en schenk de lobbige slagroom via de lepel in een gelijkmatige laagje over de cocktail.
- Garneer de Caramelo liquido met een streepje chilipoeder, de sinaasppelschil en een koffieboontje.
de Dulce de Leche
- Dulce de leche, dé karamel van Zuid-Amerika, kun je heel makkelijk zelf maken.
- Zet hiervoor 1 blik gecondenseerde volle melk met suiker van 397 gr in een pan met water.
- Zorg ervoor dat het blik goed onder water staat, anders kan hij ontploffen.
- Leg de deksel op de pan en breng het water aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat ong 4 uur zachtjes koken.
- Haal het blik uit het water en laat afkoelen.
- Doe de ducel de lech in een spuitzak.