Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Cannelloni met gehakt… | mijn receptenbundel

Cannelloni met gehakt-courgettevulling en fetakorstje

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ pasta/ vlees/ 4 pers

| minder dan 60 min

| 2014.05.07 – Colruyt inspiratiefolder. Pasta!

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 400 g gehakt van varken en kalf
  • 2 courgettes
  • 1 rood pepertje
  • 1 plantje dille (vers)
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 100 g feta (blok)
  • 2 el. ricotta
  • 16 cannelloni
  • 3 el. amandelschilfers
  • 400 g tomatenstukjes (blik)
  • 4 el. olijfolie
  • 1 klp. paprikapoeder
  • zwarte peper (molen), zout

Bereiding

voorbereiding (20 min)
  1. Verkruimel de feta.
  2. Hak de dille fijn.
  3. Snipper de rode ui, de sjalotten en het knoflook fijn.
  4. Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en hak fijn.
  5. Rasp de ongeschilde courgettes en knijp er het vocht uit.
bereiding (30 min + 30 min in de oven)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Verhit 2 el. olijfolie in een pan en stoof de sjalotten en het knoflook glazig.
  3. Voeg het gehakt toe en maak het los met een vork. Laat 5 min. bakken.
  4. Voeg de geraspte courgettes en de ricotta toe en laat 5 min. stoven.
  5. Voeg de fijngehakte dille toe en kruid naar smaak met zwarte peper en zout.
  6. Verhit de rest van de olijfolie in een kookpot en stoof de rode ui en het rode pepertje enkele min.
  7. Voeg de tomatenblokjes, het paprikapoeder en 2 dl water toe en laat 15 min. zachtjes sudderen.
  8. Kruid met zwarte peper en zout.
  9. Vul ondertussen de cannelloni met de gehakt courgettevulling.
  10. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
  11. Overgiet met de tomatensaus en verdeel er de verkruimelde feta over.
  12. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
  13. Bestrooi de cannelloni 10 min. voor het einde van de baktijd met de amandelschilfers en zet terug in de oven.
  14. Afwerking: Serveer met een groene salade en brood.
Drankadvies
Wijn:

El Coto wit, D.O.C. Rioja, Spanje

Bier: Duvel, Sterk blond bier
Voedingswaarde
Energie: 659 Kcal Eiwitten: 34,2 gr Vetten: 39,9 gr Koolhydraten: 41.2 gr

Categorieën