Cannelloni met gehakt-courgettevulling en fetakorstje
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ pasta/ vlees/ 4 pers
| minder dan 60 min
| 2014.05.07 – Colruyt inspiratiefolder. Pasta!
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 400 g gehakt van varken en kalf
- 2 courgettes
- 1 rood pepertje
- 1 plantje dille (vers)
- 2 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- 100 g feta (blok)
- 2 el. ricotta
- 16 cannelloni
- 3 el. amandelschilfers
- 400 g tomatenstukjes (blik)
- 4 el. olijfolie
- 1 klp. paprikapoeder
- zwarte peper (molen), zout
Bereiding
voorbereiding (20 min)
- Verkruimel de feta.
- Hak de dille fijn.
- Snipper de rode ui, de sjalotten en het knoflook fijn.
- Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en hak fijn.
- Rasp de ongeschilde courgettes en knijp er het vocht uit.
bereiding (30 min + 30 min in de oven)
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Verhit 2 el. olijfolie in een pan en stoof de sjalotten en het knoflook glazig.
- Voeg het gehakt toe en maak het los met een vork. Laat 5 min. bakken.
- Voeg de geraspte courgettes en de ricotta toe en laat 5 min. stoven.
- Voeg de fijngehakte dille toe en kruid naar smaak met zwarte peper en zout.
- Verhit de rest van de olijfolie in een kookpot en stoof de rode ui en het rode pepertje enkele min.
- Voeg de tomatenblokjes, het paprikapoeder en 2 dl water toe en laat 15 min. zachtjes sudderen.
- Kruid met zwarte peper en zout.
- Vul ondertussen de cannelloni met de gehakt courgettevulling.
- Leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
- Overgiet met de tomatensaus en verdeel er de verkruimelde feta over.
- Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
- Bestrooi de cannelloni 10 min. voor het einde van de baktijd met de amandelschilfers en zet terug in de oven.
- Afwerking: Serveer met een groene salade en brood.
Drankadvies
Wijn: |
El Coto wit, D.O.C. Rioja, Spanje |
Bier: | Duvel, Sterk blond bier |
Voedingswaarde
Energie: 659 Kcal | Eiwitten: 34,2 gr | Vetten: 39,9 gr | Koolhydraten: 41.2 gr |