Butternutsoep met hartige flensjes

Omschrijving

|  4 pers

| 40 min

| 2014.12.03 – Colruyt Inspiratiefolder. Feestelijke recepten, van aperitief tot dessert

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

Voor de soep

  • 400 g butternutpompoen
  • 1 venkelknol
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 rood pepertje
  • 4 eetl. mascarpone
  • 1 L groentebouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water)
  • 1 eetl. olijfolie
  • zwarte peper
  • zout

Voor de hartige flensjes

  • 5 sneetjes chorizo
  • 1 eetl. zure room
  • 1 ei
  • 0.5 dl melk
  • 2 eetl. boter
  • 50 g zelfrijzende bloem

 

 

Bereiding

voorbereiding (15 min)
  1. Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snij het vruchtvlees in blokjes. 
  2. Snij de venkelknol in 2 en verwijder de harde kern. Snij in blokjes. 
  3. Snipper de ui, het knoflook en het rode pepertje fijn.
bereiding zelf (25 min)
  1. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui, het knoflook en het pepertje 1 min.
  2. Voeg de venkelblokjes toe en laat enkele min. stoven.
  3. Doe er de pompoenblokjes en de groentebouillon bij.
  4. Laat 15 min. koken en mix daarna tot een gladde soep.
  5. Kruid met zwarte peper en zout.
  6. Maak ondertussen de flensjes.
  7. Meng de bloem met de helft van het losgeklopt e ei, de zure room en de melk.
  8. Roer er de chorizo onder.
  9. Smelt de boter in een pan en bak kleine flensjes (ø 5 cm). Zet opzij en hou warm
  10. Verdeel de soep over de borden.
  11. Leg er een flensje in en lepel er wat mascarpone bovenop.
  12. Werk af met zwarte peper van de molen.

 

Voedingswaarde

 

Energie: 166 Kcal Eiwitten: 3,3 gr Vetten: 14,3 gr Koolhydraten: 6,2 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email