Butternutsoep met hartige flensjes
Omschrijving
| 4 pers
| 40 min
| 2014.12.03 – Colruyt Inspiratiefolder. Feestelijke recepten, van aperitief tot dessert
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
Voor de soep
- 400 g butternutpompoen
- 1 venkelknol
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 rood pepertje
- 4 eetl. mascarpone
- 1 L groentebouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water)
- 1 eetl. olijfolie
- zwarte peper
- zout
Voor de hartige flensjes
- 5 sneetjes chorizo
- 1 eetl. zure room
- 1 ei
- 0.5 dl melk
- 2 eetl. boter
- 50 g zelfrijzende bloem
Bereiding
voorbereiding (15 min)
- Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snij het vruchtvlees in blokjes.
- Snij de venkelknol in 2 en verwijder de harde kern. Snij in blokjes.
- Snipper de ui, het knoflook en het rode pepertje fijn.
bereiding zelf (25 min)
- Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui, het knoflook en het pepertje 1 min.
- Voeg de venkelblokjes toe en laat enkele min. stoven.
- Doe er de pompoenblokjes en de groentebouillon bij.
- Laat 15 min. koken en mix daarna tot een gladde soep.
- Kruid met zwarte peper en zout.
- Maak ondertussen de flensjes.
- Meng de bloem met de helft van het losgeklopt e ei, de zure room en de melk.
- Roer er de chorizo onder.
- Smelt de boter in een pan en bak kleine flensjes (ø 5 cm). Zet opzij en hou warm
- Verdeel de soep over de borden.
- Leg er een flensje in en lepel er wat mascarpone bovenop.
- Werk af met zwarte peper van de molen.
Voedingswaarde
Energie: 166 Kcal | Eiwitten: 3,3 gr | Vetten: 14,3 gr | Koolhydraten: 6,2 gr |