Geroosterde pompoen (butternut) hummus met krokante salie

mooie en lekker variatie op de basis hummus

Omschrijving

| Sausen/ hummus/ 6 a 8 porties/ glutenvrij en vegetarisch

| ± 15 min voorber/ 30 min koken/ tot:45 min

| gevonden op internet

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 480 gr butternutpompoen, in blokjes gesneden
  • 1 el extra vièrge olijfolie
  • zout en peper
  • 1 blik kikkererwten van 425 gr, uitgelekt en afgespoeld
  • 2 el extra vièrge olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • optioneel: geroosterde pompoenpitten, voor topping
  • ⅓ kopje ijskoud water
  • zout en peper naar wens
  • 12 verse salieblaadjes, verdeeld
  • 60 ml extra vièrge olijfolie, voor het bakken van salieblaadjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Verdeel de pompoenblokjes over de met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 1 el olijfolie, zouten peper.
  3. Rooster 30-35 minuten, of tot ze gaar zijn.
  4. Giet de geroosterde pompoen in een hogesnelheidsblender, samen met de kikkererwten, zout, peper, knoflook, 4 salieblaadjes en 2 el extra vièrge olijfolie.
  5. Pureer tot een gladde massa en giet er ⅓ kopje ijskoud water bij terwijl je pureert.
  6. Tijd om je krokante salie te maken!
  7. Verhit een kleine pan met 60 ml extra vièrge olijfolie.
  8. Zodra de olie heet is, doe je de rest van de salieblaadjes erin, laat je ze 5-10 sec bakken.
  9. Verwijder ze dan en leg ze onmiddellijk op een papieren handdoek om te drogen.
  10. Eenmaal droog, verkruimel de salie voor de topping op hummus. 
  11. Giet de hummus in een grote kom.
  12. Besprenkel met olijfolie, bestrooi met verkruimelde knapperige salie en geroosterde pompoenpitten.
  13. Serveer met pitabroodjes, tortillachips of groenten!

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email