Geroosterde pompoen (butternut) hummus met krokante salie
mooie en lekker variatie op de basis hummusOmschrijving
| Sausen/ hummus/ 6 a 8 porties/ glutenvrij en vegetarisch
| ± 15 min voorber/ 30 min koken/ tot:45 min
| gevonden op internet
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 480 gr butternutpompoen, in blokjes gesneden
- 1 el extra vièrge olijfolie
- zout en peper
- 1 blik kikkererwten van 425 gr, uitgelekt en afgespoeld
- 2 el extra vièrge olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- optioneel: geroosterde pompoenpitten, voor topping
- ⅓ kopje ijskoud water
- zout en peper naar wens
- 12 verse salieblaadjes, verdeeld
- 60 ml extra vièrge olijfolie, voor het bakken van salieblaadjes
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Verdeel de pompoenblokjes over de met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 1 el olijfolie, zouten peper.
- Rooster 30-35 minuten, of tot ze gaar zijn.
- Giet de geroosterde pompoen in een hogesnelheidsblender, samen met de kikkererwten, zout, peper, knoflook, 4 salieblaadjes en 2 el extra vièrge olijfolie.
- Pureer tot een gladde massa en giet er ⅓ kopje ijskoud water bij terwijl je pureert.
- Tijd om je krokante salie te maken!
- Verhit een kleine pan met 60 ml extra vièrge olijfolie.
- Zodra de olie heet is, doe je de rest van de salieblaadjes erin, laat je ze 5-10 sec bakken.
- Verwijder ze dan en leg ze onmiddellijk op een papieren handdoek om te drogen.
- Eenmaal droog, verkruimel de salie voor de topping op hummus.
- Giet de hummus in een grote kom.
- Besprenkel met olijfolie, bestrooi met verkruimelde knapperige salie en geroosterde pompoenpitten.
- Serveer met pitabroodjes, tortillachips of groenten!