Bulgurslaatje met kikkererwten en feta
Omschrijving
| Lunch/ 4 pers
| ongeveer 40 min
| 2017.09.06 – Colruyt inspiratiefolder, Gevarieerd en snel klaar
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 courgette
- 1 zoete puntpaprika
- 2 lente-uitjes
- 1 granaatappel
- 1 limoen
- 1 plantje munt (vers)
- 150 g feta (blok)
- 250 g bulgur
- 340 g kikkererwten (blik)
- 3 el. olijfolie
- zwarte peper (molen)
- zout
Bereiding
- Hou enkele blaadjes munt opzij voor de afwerking en snipper de rest fijn.
- Snipper de lente-uitjes fijn.
- Pers de limoen (u hebt 2 el. sap nodig).
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika en snij in schijfjes.
- Snij de ongeschilde courgette in de lengte in 2.
- Schraap er de zaadlijsten uit met een lepel en snij elke helft in halvemaantjes.
- Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
- Halveer de granaatappel en breek de helften open, haal de pitjes eruit.
- Verkruimel de feta.
- Doe de bulgur in een mengkom en overgiet met 5 dl lichtgezouten heet water.
- Dek af met een propere keukenhanddoek en laat 10 à 15 min. zwellen.
- Maak de bulgur los met een vork en meng er 2 eetl. olijfolie en het limoensap onder. Laat afkoelen.
- Verhit intussen 1 el. olijfolie in een kookpot en stoof de courgette ± 6 min. Kruid met zwarte peper en zout.
- Meng de courgette, de puntpaprika, de lente-uitjes, de fijngesnipperde munt en de kikkererwten onder de bulgur.
- Bestrooi het slaatje met de granaatappelpitjes en de feta. Kruid met zwarte peper en werk af met de blaadjes munt.