Bulgogi

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| 15 min

| 2014.08.23 – Veronica Magazine nr 33

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 800 gr entrecote, in dunne plakjes gesneden
  • 150 ml sojasaus
  • 2 el (sushi) azijn (of vers citroensap)
  • 50 gr suiker
  • 1 Fuji appel, geschild en geraspt
  • 1/2 ui, fijn gehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 lente uitjes, in dunne ringen gesneden
  • 2 tl geraspte verse gember
  • 1 rode peper, fijn gehakt
  • 2 el sesamolie
  • 2 el sesamzaadjes
  • 250 gr witte rijst
  • een krop sla, de balderen heel en gewassen

Bereiding

  1. Doe de plakjes entrecote in een schaal (als je het vlees kort invriest, kun je het makkelijker fijnsnijden) 
  2. Doe de overige ingrediënten in een kom en roer ze door elkaar.
  3. Giet het mengsel over het vlees en roer goed door.
  4. Het fruit en de azijn (of citroensap) zorgen ervoor dat het vlees super mals wordt.
  5. Dek af en laat minimaal een nacht in de koelkast marineren.
  6. Kook of stoom de witte rijst
  7. Verwarm de grillpan en bak het vlees op middelhoge temperatuur enkele minuten, totdat het van buiten gebruind en van binnen roze is.
  8. Zet alles op tafel. Pak ieder telkens een blad sla, doe er een lepel warme rijst op en een lepel gegrild vlees.
  9. Vouw het pakketje dicht en smullen maar.

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email