Brownie's op een bedje van crème Anglaise

Omschrijving

| Bakkerij/ gebak/ 8 pers

| 40 min

| 2014.11.05 – Okay folder

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

Brownie

  • 1 el + 275 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 400 gr Côte d’Or Carré hazelnoten
  • 300 gr suiker
  • 100 gr zelfrijzende bloem
  • 6 eieren

Crème Anglaise

  • 1 ltr melk
  • 8 eidooiers
  • 200 gr kristalsuiker

Bereiding

De brownie’s
  1. Doe de zachter boter en de suiker in een hoge kom.
  2. Klop met de mixer tot de mengeling een lichter kleur krijgt.
  3. Klop er één voor één de eieren onder.
  4. Smelt de chocolade met hazelnoten in de microgolfoven of au bain marie. Plaats daarvoor een hitte bestendige mengkom o peen kleinere kookpan met heet water. De bodem van de kom mag het water niet raken. (NB: au bain marie heeft de voorkeur). Tijdens het smelten NIET roeren om klontering te voorkomen.
  5. Klop de gesmolten chocolade onder het beslag.
  6. Verwarm intussen de oven voor op 180 °C
  7. Vet een rechthoekige ovenschaal in met 1 el boter en giet er het chocolademengsel in .
  8. Bak ± 25 min in de voorverwarmde oven.
  9. Als je een mes in het gebak steekt, moet het er droog uitkomen.
  10. Serveer met de crème Anglaise
Crème Anglaise
  1. Breng 1 ltr melk met 1 vanillestokje aan de kook
  2. Mix 8 eidooiers en 200 gr kristalsuiker tot de mengeling een lichter kleur krijgt.
  3. Giet er beetje bij beetje al roerend de hele melk bij.
  4. Giet alles in een kookpan en zet ± 6 min op een zacht vuur tot het schuim weg is en de crème ingedikt is.
  5. Roer af en toe terwijl je de crème Anglaise laat afkoelen.

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email