Met dank aan mijn collega om dit recept te mogen gebruiken. Het resultaat is heerlijk.
Omschrijving
| gebak | > 8 personen
| ong 1 uur
| gekregen van een collega
Ingrediënten
- 150 gr boter inblokjes
- 150 gr (pure) chocolade in stukjes
- 4 eieren (evt splitsen)
- 200 gr donker bruine basterd suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 150 gr zelfrijzend bakmeel (of ½ boekweit en ½ rijstemeel i.v.m. gluten)
- 10 gr bakpoeder
- 100 gr witte chocolade in kleine stukjes
- 60 gr cranberry’s
- snufje zout
- bakblik van ong. 25 x 25 cm
Bereiding
- Oven voorverwarmen op 170 °C
- Boter smelten, chocolade toevoegen, blijf zachtjes roeren tot alles gesmolten is en je een homogene masse hebt, iets afkoelen
- 1 heel ei en 3 eidooiers kloppen met suiker, vanillesuiker en sn. zout tot je een dik en romig mengsel hebt
- Gesmolten boter/choc doorspatelen en het zelfrijzend bakmeel toevoegen.
- De witte chocolade en de cranberries onderspatelen
- Tot slot de in sneeuw geklopt eiwit luchtig onder spatelen
- Beslag in ingevette vorm of met bakpapier beklede vorm gieten, bovenkant glad strijken
- In het midden van de oven ±. 45 a 55 mn afbakken tot bovenkant knapperig is en de binnenkant nog iets smeuïg. (controleer met een satestokje)
- Eerst in de vorm laten afkoelen (!) en daarna minimaal 1 uur in de koelkast!
- Brownies snijden in stukken van 5 x 5 cm
Voedingswaarde
Kcal | Eiwitten | Koolhydraten | Vetten | Vezels | |
brownie (1 stukje = ong. 30 gr) | 145 | 1,86 | 15 | 8,73 | 0,3 |