Brownies

Met dank aan mijn collega om dit recept te mogen gebruiken. Het resultaat is heerlijk

Omschrijving

| Bakkerij/ gebak/ meer dan 8 pers

| ± 1 uur

| gekregen van een collega

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 150 gr boter in blokjes
  • 150 gr (pure) chocolade in stukjes
  • 4 eieren (eventueel splitsen)
  • 200 gr donker bruine basterd suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel (of ½ boekweit en ½ rijstemeel i.v.m. gluten)
  • 10 gr bakpoeder
  • 100 gr witte chocolade in kleine stukjes
  • 60 gr cranberry’s
  • snufje zout
  • bakblik van ong. 25 x 25 cm

Bereiding

  1. Oven voorverwarmen op 170 °C
  2. Boter smelten, chocolade toevoegen, blijf zachtjes roeren tot alles gesmolten is en je een homogene masse hebt, iets afkoelen
  3. 1 heel ei en 3 eidooiers kloppen met suiker, vanillesuiker en sn. zout tot je een dik en romig mengsel hebt
  4. Gesmolten boter/choc doorspatelen en het zelfrijzend bakmeel toevoegen.
  5. De witte chocolade en de cranberries onder spatelen
  6. Tot slot de in sneeuw geklopt eiwit luchtig onder spatelen
  7. Beslag in ingevette vorm of met bakpapier beklede vorm gieten, bovenkant glad strijken
  8. In het midden van de oven ± 45 a 55 min afbakken tot bovenkant knapperig is en de binnenkant nog iets smeuïg. (controleer met een satestokje)
  9. Eerst in de vorm laten afkoelen (!) en daarna minimaal 1 uur in de koelkast!
  10. Brownies snijden in stukken van 5 x 5 cm
Voedingswaarde

1 brownie stukje is ongeveer 30 gr/ voedingswaarde per stukje

Energie: 145Kcal Eiwitten: 1,86 gr Vetten: 8,73 gr Koolhydraten: 15 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email