Brownie-vanillecake

Omschrijving

| bakkerij/ gebak/ cake voor ± 12 pers

| 10 min voorbereiding/ 60 min bakken

| beetje van mijzelf en beetje van internet (Pinterest)

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

Voor de brownie

  • 140 gram pure chocola
  • 50 gram roomboter
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 ei
  • 35 gram bloem
  • 1 snufje zout

Voor de vanillecake

  • 120 gram (zachte) roomboter
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 120 gram bloem
  • 5 gram bakpoeder
  • 50 ml melk
  • 1 snufje zout

Bereiding

Begin met het brownie beslag
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Smelt de boter en de chocola op laag vuur in een pannetje (omdat er boter bij zit, hoef je de chocola niet au-bain-marie te smelten maar kan het gewoon rechtstreeks op het vuur).
  3. Zet het vuur uit zodra de chocola gesmolten is en zet even opzij om iets te laten afkoelen.
  4. Vet ondertussen een cakevorm in met wat boter en leg alsnog een strook bakpapier in om na het bakken, de cake probleemloos uit de vorm te krijgen.
  5. Roer vervolgens de suiker door de chocola tot alles is opgenomen en voeg dan het ei toe.
  6. Roer tenslotte de bloem erdoor en giet het beslag in de bakvorm.
  7. Zet de vorm in de oven en bak de brownie 15 minuten.
Ga verder met het beslag voor de vanillecake
  1. Mix de roomboter met de suiker en vanillesuiker tot het een romige crème is (± 10 min).
  2. Voeg dan de eieren één voor één toe, voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei goed is opgenomen door het beslag.
  3. Voeg vervolgens het bakpoeder, de bloem en het zout toe en als laatste de melk.
  4. Inmiddels zal de baktijd van de brownie ook verstreken zijn. Haal de brownie uit de oven en draai de oventemperatuur terug naar 160 graden.
  5. Giet het cakebeslag bovenop de brownie (hij hoeft niet af te koelen, mag direct als hij uit de oven komt) en zet de vorm weer terug in de oven.
  6. Bak de brownie vanillecake tot de cake goudbruin en gaar is.
  7. Test dit met een mespunt: deze moet schoon uit de cake komen.
  8. Ongeveer 45 a 50 min.

Categorieën