Brownie-vanillecake
Omschrijving
| bakkerij/ gebak/ cake voor ± 12 pers
| 10 min voorbereiding/ 60 min bakken
| beetje van mijzelf en beetje van internet (Pinterest)
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
Voor de brownie
- 140 gram pure chocola
- 50 gram roomboter
- 50 gram kristalsuiker
- 1 ei
- 35 gram bloem
- 1 snufje zout
Voor de vanillecake
- 120 gram (zachte) roomboter
- 100 gram kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eieren
- 120 gram bloem
- 5 gram bakpoeder
- 50 ml melk
- 1 snufje zout
Bereiding
Begin met het brownie beslag
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Smelt de boter en de chocola op laag vuur in een pannetje (omdat er boter bij zit, hoef je de chocola niet au-bain-marie te smelten maar kan het gewoon rechtstreeks op het vuur).
- Zet het vuur uit zodra de chocola gesmolten is en zet even opzij om iets te laten afkoelen.
- Vet ondertussen een cakevorm in met wat boter en leg alsnog een strook bakpapier in om na het bakken, de cake probleemloos uit de vorm te krijgen.
- Roer vervolgens de suiker door de chocola tot alles is opgenomen en voeg dan het ei toe.
- Roer tenslotte de bloem erdoor en giet het beslag in de bakvorm.
- Zet de vorm in de oven en bak de brownie 15 minuten.
Ga verder met het beslag voor de vanillecake
- Mix de roomboter met de suiker en vanillesuiker tot het een romige crème is (± 10 min).
- Voeg dan de eieren één voor één toe, voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei goed is opgenomen door het beslag.
- Voeg vervolgens het bakpoeder, de bloem en het zout toe en als laatste de melk.
- Inmiddels zal de baktijd van de brownie ook verstreken zijn. Haal de brownie uit de oven en draai de oventemperatuur terug naar 160 graden.
- Giet het cakebeslag bovenop de brownie (hij hoeft niet af te koelen, mag direct als hij uit de oven komt) en zet de vorm weer terug in de oven.
- Bak de brownie vanillecake tot de cake goudbruin en gaar is.
- Test dit met een mespunt: deze moet schoon uit de cake komen.
- Ongeveer 45 a 50 min.