Broccolisoep met paprikacroutons en zonnebloempitjes

Omschrijving

| soepen | 4 pers 

| ruim 30 a 40 min

| 2016.11.30 – Colruyt inspiratiefolder. Schitteren aan de feesttafel

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 broccoli (klein)
  • 1 prei
  • 50 g blauw geaderde kaas
  • 1 dl lichte room
  • 40 g ciabatta croutons met pesto
  • 2 el. zonnebloempitten
  • 1 L kippenbouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water)
  • 3 el. olijfolie
  • ⅓ klp. paprikapoeder

Bereiding

  1. Snij de prei fijn (ook het groen).
  2. Snij de broccoli in roosjes. Schil de steel en snij in stukken.
  3. Verhit 1 el. olijfolie in een grote kookpot en stoof de fijngesneden prei 2 à 3 min. (laat niet kleuren).
  4. Voeg de broccoli toe en overgiet met de kippenbouillon en laat 20 min koken.
  5. Voeg de room en de blauw geaderde kaas toe en mix tot een gladde soep. Kruid met peper en zout.
  6. Verhit 2 el. olijfolie in een braadpan en bak de zonnebloempitten en de croutons ± 2 min. goudbruin.
  7. Bestrooi met het paprikapoeder.
  8. Afwerking: Verdeel de soep over de borden en werk af met de zonnebloempitten en de croutons.
  9. Tip: Voeg extra kippenbouillon toe als de soep te dik is.
Voedingswaarde
Energie: 249 Kcal Eiwitten: 9.6 gr Vetten: 20.2 gr Koolhydraten: 6.5 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email