Broccolisoep met paprikacroutons en zonnebloempitjes
Omschrijving
| soepen | 4 pers
| ruim 30 a 40 min
| 2016.11.30 – Colruyt inspiratiefolder. Schitteren aan de feesttafel
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 broccoli (klein)
- 1 prei
- 50 g blauw geaderde kaas
- 1 dl lichte room
- 40 g ciabatta croutons met pesto
- 2 el. zonnebloempitten
- 1 L kippenbouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water)
- 3 el. olijfolie
- ⅓ klp. paprikapoeder
Bereiding
- Snij de prei fijn (ook het groen).
- Snij de broccoli in roosjes. Schil de steel en snij in stukken.
- Verhit 1 el. olijfolie in een grote kookpot en stoof de fijngesneden prei 2 à 3 min. (laat niet kleuren).
- Voeg de broccoli toe en overgiet met de kippenbouillon en laat 20 min koken.
- Voeg de room en de blauw geaderde kaas toe en mix tot een gladde soep. Kruid met peper en zout.
- Verhit 2 el. olijfolie in een braadpan en bak de zonnebloempitten en de croutons ± 2 min. goudbruin.
- Bestrooi met het paprikapoeder.
- Afwerking: Verdeel de soep over de borden en werk af met de zonnebloempitten en de croutons.
- Tip: Voeg extra kippenbouillon toe als de soep te dik is.
Voedingswaarde
Energie: 249 Kcal | Eiwitten: 9.6 gr | Vetten: 20.2 gr | Koolhydraten: 6.5 gr |