Broccoli-avocadosoep
Omschrijving
| soep/ broccoli en avocado/ 4 pers
| 25 minuten
| infokaartje Plus supermarkt – januari 2021
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 600 g broccoli
- 3 tenen knoflook
- 1 rode ui
- 3 cm verse gember
- 1 el kokosolie
- 1,5 groentebouillonblokje
- 2 rijpe avocado’s
Extra nodig: blender
Bereiding
- Was de broccoli en snijd deze in stukken, ook de stam.
- Snijd de knoflook, rode ui en gember fijn.
- Verwarm de kokosolie in een soeppan.
- Fruit hierin de knoflook, rode ui en gember licht aan.
- Voeg de broccoli toe en roer alles 2 minuten om.
- Schenk er dan heet water bij tot de broccoli net onder water staat.
- Voeg de bouillonblokjes toe.
- Laat ± 6 minuten zachtjes pruttelen tot de broccoli beetgaar is.
- Snijd ondertussen de avocado overlangs in tweeën, verwijder de pit en haal met een lepel het vruchtvlees uit de schil.
- Giet de warme inhoud van de soeppan in de blender, voeg de avocado toe en mix tot een gladde soep.
- Schenk de soep daarna terug in de pan.
- Voeg zo nodig nog wat water toe tot de soep de gewenste dikte heeft en breng eventueel op smaak met wat zout en (versgemalen) peper.
- Tip: Garneer de soep eens met wat geroosterde pijnboompitten en fijngesneden selderij.