Omschrijving
| hoofdgerecht | hartig | 4 personen
| 20 min bereiden en 35 min oven
| Allerhande (jaar, nr ?)
Ingrediënten
- 700 g broccoli
- 700 g aardappelschijfjes (duopak)
- 6 eieren
- 150 g volle Franse kwark (bak)
- 2 tenen knoflook
- 100 g geraspte belegen kaas
- 100 g eikenbladsla-melange (zak)
- 3 el sladressing knoflook
Bereiding
- Verwarm de (elektrische) oven voor op 200 °C (Hetelucht oven is vaak iets lager, bv 180 °C)
- Leg een royaal vel bakpapier in de springvorm en druk in de rand goed aan.
- Snijd de broccoli in kleine roosjes en de steel in plakjes.
- Kook de broccoli in weinig water met zout 5 min, giet af en laat goed uitlekken.
- Verdeel de aardappelschijfjes en broccoli in laagjes in de springvorm (24 cm Ø) en druk voorzichtig aan.
- Klop de eieren los en meng de kwark en de kaas erdoor.
- Pers de knoflook erboven, breng op smaak met peper en zout.
- Schenk het geheel over de aardappel en de broccoli.
- Bak de taart in 35 a 40 min. goudbruin en gaar.
- Neem de taart uit de oven en laat 5 min. staan.
- Maak ondertussen de eikenbladsla-melange aan met de dressing.
- Snijd de taart in punten en serveer met de salade.
Voedingswaarde (per portie per persoon)
- Energie: 480 Kcal
- Eiwitten: 27 g
- Koolhydraten: 38 g
- Vetten: 22 g waarvan 10 g verzadigde vetten
- Vezels: 8 g
- Natrium: 630 mg