Broccoli-aardappeltaart

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 a 6 pers

| 20 min bereiden en 35 min oven

| Allerhande (jaar, nr ?)

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 700 g broccoli
  • 700 g aardappelschijfjes
  • 6 eieren
  • 150 g volle Franse kwark (bak)
  • 2 tenen knoflook
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • 100 g eikenbladsla-melange (zak)
  • 3 el sladressing knoflook

Bereiding

  1. Verwarm de (elektrische) oven voor op 200 °C (Hetelucht oven is vaak iets lager, bv 180 °C)
  2. Leg een royaal vel bakpapier in de springvorm en druk in de rand goed aan.
  3. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de steel in plakjes.
  4. Kook de broccoli in weinig water met zout 5 min, giet af en laat goed uitlekken.
  5. Verdeel de aardappelschijfjes en broccoli in laagjes in de springvorm (24 cm Ø) en druk voorzichtig aan.
  6. Klop de eieren los en meng de kwark en de kaas erdoor.
  7. Pers de knoflook erboven, breng op smaak met peper en zout.
  8. Schenk het geheel over de aardappel en de broccoli.
  9. Bak de taart in 35 a 40 min. goudbruin en gaar.
  10. Neem de taart uit de oven en laat 5 min. staan.
  11. Maak ondertussen de eikenbladsla-melange aan met de dressing.
  12. Snijd de taart in punten en serveer met de salade.
Voedingswaarde
Energie: 480 Kcal Vetten: 22 gr
waarvan verz. vetzuren: 10 gr
Koolhydraten: 38 gr
Eiwitten: 27 gr Vezels: 8 gr Natrium: 630 mg

 

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email