Briochebrood
Omschrijving
| bakkerij/ broden/ 1 brood voor ong 8 pers
| ongeveer 4 uur
| 24Kitchen, chef: Rudolph van Veen,
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
Briochebrood
- 235 g roomboter
- 335 g bloem
- 1 mespuntje zout
- 50 ml melk
- 7 gr gist
- 20 g suiker
- 4 eieren
Extra nodig
- cakevorm
- boter om in te vetten
- bloem om te bestuiven
- ei om te bestrijken
- plastic folie
Bereiding
- Draai de boter luchtig.
- Meng bloem en zout met elkaar.
- Verwarm de melk tot het lauwwarm is, los de gist erin op en voeg de suiker toe.
- Voeg de bloem toe aan de boter en schenk het melk-gist-mengsel erbij.
- Roer goed door elkaar en meng er één voor één de eieren door.
- Vet een kom in met olie en schep het deeg erin.
- Dek af met ingevet plasticfolie en laat ± een half uur rijzen op kamertemperatuur.
- Kneed het deeg door en zet eventueel in de koelkast tot het deeg steviger geworden is (± 15 min).
- Vet het cakeblik in met boter.
- Bestuif het aanrecht met bloem, kneed het deeg door en maak er een rol van.
- Snijd het deeg in 4 gelijke porties en maak er bollen van.
- Leg de bollen in het cakeblik en knip de bovenkant van de bollen in met een natte schaar.
- Dek het cakeblik losjes af met plasticfolie en laat circa 2 uur rijzen op kamert°.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Kluts het ei en bestrijk de bovenkant van het brood ermee.
- Bak het brood in de oven in circa 45 minuten goudbruin en gaar.
- Haal de brood uit de vorm en serveer met roomboter.