Bramen Mousse, een heerlijk fris dessert

 Omschrijving

​ | dessert/ 6 pers

| ± 10 a 15 min + ± 6 uur in de koelkast opstijven

| gezien op 24Kitchen/ nov 2022/ chef: Marry Barry

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

Mousse

  • 600 g bramen
  • Sap van ½ citroen
  • 175 g basterdsuiker
  • 5 blaadjes gelatine
  • 150 ml
  • Slagroom
  • 2 eiwitten

Afwerking

  • 50 g bramen
  • Poedersuiker, om te bestuiven
  • 100 ml slagroom

Bereiding

  1. Je hebt een glazen schaal van 1,1 liter nodig of 6 kleine schaaltjes.
  2. Doe de bramen, het citroensap en 75 g basterdsuiker in een pan. 
  3. Roer, dek de pan af en laat 5-8 min sudderen tot ze zacht zijn. 
  4. Passeer de bramen door een zeef terug in de pan en gooi de pitjes weg. 
  5. Verwarm opnieuw tot gloeiend heet.
  6. Doe de gelatineblaadjes in een kom met koud water en laat 5 min staan. 
  7. Knijp het water uit de gelatineblaadjes en voeg ze toe aan het hete bramensap. 
  8. Roer tot opgelost. 
  9. Zet het mengsel opzij totdat het koud is en iets is ingedikt.
  10. Klop de slagroom tot zachte pieken. 
  11. Klop de eiwitten in een aparte, schone kom en voeg de resterende 100 g basterdsuiker toe, theelepel voor theelepel. 
  12. Blijf kloppen tot alle suiker is opgenomen en het eiwit stijf is en eruitziet als een wolk (zoals bij een meringue). 
  13. Pas op dat u niet te lang klopt, anders wordt het lastig om de eiwitten in de bramen te verwerken.
  14. Voeg 2 grote eetlepels van de slagroom toe aan het mengsel van bramen en gelatine en roer er voorzichtig doorheen. 
  15. Spatel voorzichtig de rest van de room en het eiwit erdoor tot het mengsel glad en licht is, zonder zichtbare witte stukjes. 
  16. Giet in de schotel of schotels en plaats in de koelkast gedurende ± 6 uur, of idealiter een nacht, om af te koelen en op te stijven.
  17. Versier met enkele bramen, bestuif met poedersuiker en serveer met wat slagroom.

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email