Bramen Mousse, een heerlijk fris dessert
Ingrediënten
Mousse
- 600 g bramen
- Sap van ½ citroen
- 175 g basterdsuiker
- 5 blaadjes gelatine
- 150 ml
- Slagroom
- 2 eiwitten
Afwerking
- 50 g bramen
- Poedersuiker, om te bestuiven
- 100 ml slagroom
Bereiding
- Je hebt een glazen schaal van 1,1 liter nodig of 6 kleine schaaltjes.
- Doe de bramen, het citroensap en 75 g basterdsuiker in een pan.
- Roer, dek de pan af en laat 5-8 min sudderen tot ze zacht zijn.
- Passeer de bramen door een zeef terug in de pan en gooi de pitjes weg.
- Verwarm opnieuw tot gloeiend heet.
- Doe de gelatineblaadjes in een kom met koud water en laat 5 min staan.
- Knijp het water uit de gelatineblaadjes en voeg ze toe aan het hete bramensap.
- Roer tot opgelost.
- Zet het mengsel opzij totdat het koud is en iets is ingedikt.
- Klop de slagroom tot zachte pieken.
- Klop de eiwitten in een aparte, schone kom en voeg de resterende 100 g basterdsuiker toe, theelepel voor theelepel.
- Blijf kloppen tot alle suiker is opgenomen en het eiwit stijf is en eruitziet als een wolk (zoals bij een meringue).
- Pas op dat u niet te lang klopt, anders wordt het lastig om de eiwitten in de bramen te verwerken.
- Voeg 2 grote eetlepels van de slagroom toe aan het mengsel van bramen en gelatine en roer er voorzichtig doorheen.
- Spatel voorzichtig de rest van de room en het eiwit erdoor tot het mengsel glad en licht is, zonder zichtbare witte stukjes.
- Giet in de schotel of schotels en plaats in de koelkast gedurende ± 6 uur, of idealiter een nacht, om af te koelen en op te stijven.
- Versier met enkele bramen, bestuif met poedersuiker en serveer met wat slagroom.