Braadkip met dragonroom

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| 1 uur en 25 min

| Colruyt informatiekaartje uit de Colruyt winkel

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 hoevekip (rood label)
  • sap van 1/4 citroen
  • 200 gr zure room
  • 2 glazen droge witte wijn
  • 1 el arachideolie
  • 1 el dragon
  • peper en zout
  • instant sausbinder

Bereiding

  1. verwarm de oven voor op 250 °C.
  2. Leg de kip in een ovenschaal en bestrijk met de arachideolie. Kruid met peper en zout. Bak ± 20 min. in de voorverwarmde oven.
  3. Overgiet met 1 glas witte wijn. Verlaag de oven temperatuur tot 190 °C en dek de schaal af met aluminiumfolie.
  4. Laat de kip nog 1 uur verder braden en lepel er tussendoor enkele keren het braadvocht over.
  5. Haal de kip uit de ovenschaal en hou warm. Giet het braadvocht in een hoge beker en schep het vet weg dat naar boven komt.
  6. Blus de ovenschaal met het ander glas wijn. Giet samen met het braadvocht door een zeef in een steelpannetjes. Voeg de zure room en de dragon toe.
  7. Laat de saus goed inkoken en bind indien nodig met instant sausbinder.
  8. breng op smaak met peper en zout en het citroensap
  9. Serveer met fijne frietjes en een gemengde salade of gegrilde tomaten
Drankadvies
Wijn: Saint-Amour A.O.P., Maison Thrin
Bier: Hopus, sterk blond bier.
Voedingswaarde
Energie: 512 Kcal Eiwitten: 37,2 gr Vetten: 34,9 gr Koolhydraten: 2 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email