Braadkip met dragonroom
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| 1 uur en 25 min
| Colruyt informatiekaartje uit de Colruyt winkel
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 hoevekip (rood label)
- sap van 1/4 citroen
- 200 gr zure room
- 2 glazen droge witte wijn
- 1 el arachideolie
- 1 el dragon
- peper en zout
- instant sausbinder
Bereiding
- verwarm de oven voor op 250 °C.
- Leg de kip in een ovenschaal en bestrijk met de arachideolie. Kruid met peper en zout. Bak ± 20 min. in de voorverwarmde oven.
- Overgiet met 1 glas witte wijn. Verlaag de oven temperatuur tot 190 °C en dek de schaal af met aluminiumfolie.
- Laat de kip nog 1 uur verder braden en lepel er tussendoor enkele keren het braadvocht over.
- Haal de kip uit de ovenschaal en hou warm. Giet het braadvocht in een hoge beker en schep het vet weg dat naar boven komt.
- Blus de ovenschaal met het ander glas wijn. Giet samen met het braadvocht door een zeef in een steelpannetjes. Voeg de zure room en de dragon toe.
- Laat de saus goed inkoken en bind indien nodig met instant sausbinder.
- breng op smaak met peper en zout en het citroensap
- Serveer met fijne frietjes en een gemengde salade of gegrilde tomaten
Drankadvies
Wijn: | Saint-Amour A.O.P., Maison Thrin |
Bier: | Hopus, sterk blond bier. |
Voedingswaarde
Energie: 512 Kcal | Eiwitten: 37,2 gr | Vetten: 34,9 gr | Koolhydraten: 2 gr |