Bouillabaisse rouilletoastjes

Bouillabaisse met klassieke rouilletoastjes

Omschrijving

Vis | hoofdgerecht | 4 personen

 tijd| ongeveer 1 uur

bron | 2015.07.15 – Colruyt inspiratiefolder. Lekker Zuiders

Ingrediënten

  • 1 kg mosselen (versmarkt)
  • 3 tonijnsteaks (diepvries)
  • 800 g tomatenblokjes (diepvries)
  • 300 g fijngesneden preiwit (diepvries)
  • 6 eetl. fijngesnipperde ui (diepvries)
  • 1 koffiel. fijngesneden knoflook (diepvries)
  • 1 venkelknol
  • 2 stengels witte selders
  • 0.5 bosje peterselie (vers)
  • 1 voorgebakken ciabatta
  • 70 g tomatenpuree
  • 0.5 dl droge witte wijn (+ 2 dl)
  • 1.5 dl visbouillon (3 blokjes opgelost in 1,5 L heet water)
  • 2 eetl. olijfolie
  • 0.5 saffraancapsule
  • 1 kg paprikapoeder
  • peper en zout
  • Voor de ‘rouille’ :
  • 1 eetl. fijngesneden knoflook (diepvries)
  • 1 rood pepertje
  • 1 dikke aardappel
  • 1 eidooier
  • 1 dl olijfolie
  • 1 saffraancapsule

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 
  2. Laat de tonijn oppervlakkig ontdooien en dep goed droog. Snij in hapklare stukken. 
  3. Schil de aardappel en snij in stukjes. Kook ± 20 min. gaar in lichtgezouten water en giet af. 
  4. Snij de venkelknol in 2 en verwijder de harde kern. Snij in blokjes van 1/2 cm. 
  5. Snij de witte selder in blokjes van 1/2 cm. Snipper de peterselie fijn. 
  6. Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en snipper fijn. 
  7. Spoel de mosselen onder koud water tot alle zandrestjes weg zijn. 
  8. Besprenkel de ciabatta met water en bak af in de voorverwarmde oven. 
  9. Bereiding zelf:
  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot. Bak 3 eetl. ui en 1 koffi el. knoflook glazig.
  11. Voeg de venkel, de prei en de selder toe. Laat 2 à 3 min stoven.
  12. Overgiet met 2 dl witte wijn en de visbouillon. Meng er de tomatenblokjes en de tomatenpuree onder.
  13. Kruid met 1/2 capsule saffraanpoeder, het paprikapoeder, peper en zout. Laat 15 min. sudderen op een zacht vuur.
  14. Doe ondertussen de rest van de ui samen met de peterselie en 1/2 dl witte wijn in een andere kookpot.
  15. Voeg de mosselen toe, kruid met peper en laat 5 à 7 min. garen.
  16. Schud tussendoor enkele keren met de kookpot.
  17. Haal de mosselen uit de pot en haal ze uit hun schelp (hou 8 mosselen mét schelp apart voor de afwerking).
  18. Voeg de stukken tonijn toe aan de groenten en laat 5 à 7 min. garen.
  19. Voeg ten slotte de mosselen toe en kruid met peper en zout.
  20. Maak de rouille: doe de gekookte aardappel samen met 1 capsule saffraanpoeder, de eidooier, het rode pepertje, 1 eetl. knofl ook en 1 dl olijfolie in een maatbeker.
  21. Mix tot een gladde saus en kruid met peper en zout.
  22. Afwerking:
    1. schep de vissoep uit in diepe borden en garneer elk bord met 2 mosselen.
    2. Snij de ciabatta in reepjes en strijk in met de rouille. Schik op de soep.

Drankadvies

Wijn: Domaine du Château d’Eau Chardonnay, I.G.P. Pays d’Oc
Bier: Brugs bier, witbier

Voedingswaarde

  • Energie: 526 kcal
  • Eiwitten: 47.9 g
  • Vetten: 10.1 g
  • Koolhydraten: 48.4 g

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten