Boter-kerstkranjse met kerstboomtoast

Omschrijving

| Feestelijke boter 

| 1 uur 15 min

| 24Kitchen, Rudolph van Veen, feestelijke gerechten (dec 2020)

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 250 g zachte roomboter
  • 2 el pistachenoten
  • 8 sneetjes wit brood
  • Extra nodig
  • mixer
  • spuitzak met een gekarteld spuitmondje
  • broodrooster
  • kerstboomsteker
  • Gekleurd lint

Bereiding

  1. Klop de boter luchtig in de mixer.
  2. Schep de boter in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en spuit kransjes op een met bakplaat met bakpapier.
  3. Hak de pistachenoten en strooi over de boterkransjes.
  4. Zet de bakplaat met kransjes circa 1 uur in de vriezer.  
  5. Haal de boterkransjes, zodra ze bevroren zijn, uit de vriezer en bind om elk kransje een strikje met gekleurd lint.
  6. Laat ± 30 minuten ontdooien op een bordje zodat de vorm mooi blijft en je de boter toch lekker zacht kunt eten.  
  7. Voor de kerstboomtoast:
    1. Steek met de kerstboomsteker kerstbomen uit de boterhammen.
    2. Rooster in een broodrooster of ± 5 min in een op 180 °C voorverwarmde oven. 

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email