Boter-kerstkranjse met kerstboomtoast
Omschrijving
| Feestelijke boter
| 1 uur 15 min
| 24Kitchen, Rudolph van Veen, feestelijke gerechten (dec 2020)
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 250 g zachte roomboter
- 2 el pistachenoten
- 8 sneetjes wit brood
- Extra nodig
- mixer
- spuitzak met een gekarteld spuitmondje
- broodrooster
- kerstboomsteker
- Gekleurd lint
Bereiding
- Klop de boter luchtig in de mixer.
- Schep de boter in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en spuit kransjes op een met bakplaat met bakpapier.
- Hak de pistachenoten en strooi over de boterkransjes.
- Zet de bakplaat met kransjes circa 1 uur in de vriezer.
- Haal de boterkransjes, zodra ze bevroren zijn, uit de vriezer en bind om elk kransje een strikje met gekleurd lint.
- Laat ± 30 minuten ontdooien op een bordje zodat de vorm mooi blijft en je de boter toch lekker zacht kunt eten.
- Voor de kerstboomtoast:
- Steek met de kerstboomsteker kerstbomen uit de boterhammen.
- Rooster in een broodrooster of ± 5 min in een op 180 °C voorverwarmde oven.