Bospaddenstoelensoep

Omschrijving

| Soepen | 4  a 8 pers

| ongeveer 10 a 15 min

| 24 Kitchen, Rudolph van Veen en een beetje van mezelf

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 bos bosuitjes
  • 600 g gemengde paddenstoelen
  • olijfolie om in te bakken
  • 3 takjes tijm
  • 600 ml water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 100 ml witte wijn
  • 100 ml melk
  • 200 ml kookroom
  • 1 tl mosterd
  • 1 courgette
  • 150 g zachte geitenkaas
  • 8 sneetjes volkorenbrood
  • 75 g rucola
  • 50 ml balsamicoazijn

Bereiding

  1. Snijd de bosuitjes in ringen. Snijd de paddenstoelen fijn.
  2. Verhit een scheutje olie in een (soep)pan en bak de bosuitjes en driekwart van de paddenstoelen circa 4 minuten.
  3. Ris de tijm en hak fijn.
  4. Voeg het water, bouillonblokje, witte wijn, melk, kookroom, mosterd en de tijm toe.
  5. Kook de soep circa 10 minuten.
  6. Pureer de soep glad met een staafmixer. Schenk (eventueel) de soep door een zeef.
  7. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de overgebleven paddenstoelen in circa 6 minuten gaar. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Roer de paddenstoelen door de soep. 

Tosti’s: 

  1. Snijd de courgette in dunne plakken.
  2. Verkruimel de geitenkaas.
  3. Beleg de helft van de sneetjes brood met de plakken courgette en geitenkaas. Leg op iedere belegde boterham een boterham.
  4. Verwarm een grillpan. Bestrijk de tosti’s met olie en gril om en om in circa 6 minuten krokant. 

Serveren

  1. De rucola kan je op zijn geheel laten maar kan ook wat fijn gesneden worden, eigen keuze.
  2. Meng in een kom de rucola met balsamicoazijn.
  3. Verdeel de rucola over de soepkommen/borden, schenk de soep er overheen en serveer de tosti’s ernaast.

 

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email