Bospaddenstoelensoep
Omschrijving
| Soepen | 4 a 8 pers
| ongeveer 10 a 15 min
| 24 Kitchen, Rudolph van Veen en een beetje van mezelf
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 bos bosuitjes
- 600 g gemengde paddenstoelen
- olijfolie om in te bakken
- 3 takjes tijm
- 600 ml water
- 1 groentebouillonblokje
- 100 ml witte wijn
- 100 ml melk
- 200 ml kookroom
- 1 tl mosterd
- 1 courgette
- 150 g zachte geitenkaas
- 8 sneetjes volkorenbrood
- 75 g rucola
- 50 ml balsamicoazijn
Bereiding
- Snijd de bosuitjes in ringen. Snijd de paddenstoelen fijn.
- Verhit een scheutje olie in een (soep)pan en bak de bosuitjes en driekwart van de paddenstoelen circa 4 minuten.
- Ris de tijm en hak fijn.
- Voeg het water, bouillonblokje, witte wijn, melk, kookroom, mosterd en de tijm toe.
- Kook de soep circa 10 minuten.
- Pureer de soep glad met een staafmixer. Schenk (eventueel) de soep door een zeef.
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak de overgebleven paddenstoelen in circa 6 minuten gaar. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Roer de paddenstoelen door de soep.
Tosti’s:
- Snijd de courgette in dunne plakken.
- Verkruimel de geitenkaas.
- Beleg de helft van de sneetjes brood met de plakken courgette en geitenkaas. Leg op iedere belegde boterham een boterham.
- Verwarm een grillpan. Bestrijk de tosti’s met olie en gril om en om in circa 6 minuten krokant.
Serveren
- De rucola kan je op zijn geheel laten maar kan ook wat fijn gesneden worden, eigen keuze.
- Meng in een kom de rucola met balsamicoazijn.
- Verdeel de rucola over de soepkommen/borden, schenk de soep er overheen en serveer de tosti’s ernaast.