Pannenkoeken met bosbessen en bananen

Omschrijving

| Heerlijk ontbijt, voor ongeveer 8 stuks 

| paar minuten 

| fb, goodfull, tasty

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • 1 vanillestokje
  • 70 gr havermout
  • 70 gr bloem (patentbloem of licht volkoren)
  • 50 a 70 gr verse blauwe bessen
  • beetje boter of olie om te bakken

Bereiding

  1. Prak de bananen met een vork smeuïg
  2. Klop 2 eieren er los doorheen
  3. Meng de havermout en de bloem droog door elkaar en meng het tenslotte onder de banaan-eiermengsel
  4. Schraap het merg uit je vanillestokje en meng onder het beslag
  5. Meng tenslotte je blauwe bessen er doorheen
  6. Neem een koekenpan en laat wat boter of olie heet worden
  7. Gebruik nu bv een ijslepel voor 1 pannenkoekje en wellicht kan je 2 of 3 pannenkoekjes in je pan bakken
  8. Bak ze langzaam (laag vuur) ong 3 min per kant
  9. Ontbijt:
    1. Let op je pancake een schep frisse kwark (ik gebruikte hiervoor de Optimel cotroenkwark, maar hier kan je naar eigen smaak meer varieren)
    2. breek een paar walnoten en strooi deze hierover heen
    3. strooi nog wat verse blauwe bessen erover en dit wordt genieten
    4. ben je een echte zoetkoauw dan schenk je er nog wat honing of maple sirop over (vond ikzelf niet nodig, is geheel aan de bakliefhebber..)

Een heerlijke verwennerij voor jezelf

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email