Pannenkoeken met bosbessen en bananen
Omschrijving
| Heerlijk ontbijt, voor ongeveer 8 stuks
| paar minuten
| fb, goodfull, tasty
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 2 bananen
- 2 eieren
- 1 vanillestokje
- 70 gr havermout
- 70 gr bloem (patentbloem of licht volkoren)
- 50 a 70 gr verse blauwe bessen
- beetje boter of olie om te bakken
Bereiding
- Prak de bananen met een vork smeuïg
- Klop 2 eieren er los doorheen
- Meng de havermout en de bloem droog door elkaar en meng het tenslotte onder de banaan-eiermengsel
- Schraap het merg uit je vanillestokje en meng onder het beslag
- Meng tenslotte je blauwe bessen er doorheen
- Neem een koekenpan en laat wat boter of olie heet worden
- Gebruik nu bv een ijslepel voor 1 pannenkoekje en wellicht kan je 2 of 3 pannenkoekjes in je pan bakken
- Bak ze langzaam (laag vuur) ong 3 min per kant
- Ontbijt:
- Let op je pancake een schep frisse kwark (ik gebruikte hiervoor de Optimel cotroenkwark, maar hier kan je naar eigen smaak meer varieren)
- breek een paar walnoten en strooi deze hierover heen
- strooi nog wat verse blauwe bessen erover en dit wordt genieten
- ben je een echte zoetkoauw dan schenk je er nog wat honing of maple sirop over (vond ikzelf niet nodig, is geheel aan de bakliefhebber..)
Een heerlijke verwennerij voor jezelf