Een feestelijke (zoete) borrelplant

heerlijk als dessert

Omschrijving

| Dessert/ 8 pers

| ± 10 a 15 min

| Eigen creatie

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

Kun je geheel invullen naar eigen keus en smaak

Voor deze borrelplank gebruikte ik

  • 500 gr verse roomkaas
  • 1 el aardbeienjam
  • handje cornflakes
  • 80 gr gesmolten witte chocolade drups
  • paar takken verse bieslook
  • paar takken verse bladpeterselie
  • pakje camenbert
  • pakje brokkelkaas (of smaak naar keuze)
  • gala meloen
  • aardbeien
  • kiwi
  • 150 gr pure chocolade drups
  • 150 gr slagroom
  • 100 gr Parmaham

Voor de rozemarijn cracker (geïnspireerd op 24Kitchen met R. van Veen)

  • 1 takje rozemarijn
  • 80 g amandelen met vlies
  • 75 g zonnebloempitten
  • 75 g pompoenpitten
  • 8 eetlepels chiazaad
  • 40 g sesamzaad
  • 4 g bakpoeder
  • 1 st ei

Bereiding

voorbereiding 
  1. Maak je fruit schoon en snij grof
  2. Maak de chocolade ganache
    1. 150 gr  pure choc smeltdruppels in een kommetje
    2. 150 gr slagroom aan de kook brengen
    3. giet bij de chocoladedruppels en roer zacht en voorzichtig met een gummi spatel tot alles mooi gesmolten en gebonden is
  3. Snij de kaassoorten in partjes
  4. Verdeel je ingredienten willekeurig op je eigen plank (dat zal verschillend zijn al naar gelang het model en grootte van je plank). Hoe groter je plant hoe meer erop kan

succes

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email