Borrelbroodjes met kruidenboter en kaas

Omschrijving

| voor 4 stuks

| 10 min + 15 min oven

| Boodschappen magazine Plus, april 2020

Ingrediënten

  • 4 Italiaanse bollen
  • 50 gr zachte boter
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • handje fijngehakte peterselie
  • 100 gr geraspte belegen kaas (of een kaas naar smaak)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C
  2. Snijde de italiaanse bollen horizontal en verticaal in stukjes in, zodat er blokjes ontstaan
  3. Snij niet helemaal tot de bodem
  4. meng de boter met de knoflook, peterselie en ⅔ van de kaas.
  5. Breng op smaak met peper en zout
  6. Verdeel deze kruidenboter voorzichtig tussen de inkepingen van het brood
  7. Bestrijk de bovenkant van de bollen ook met kruidenboter en bestrooi met de rest van de kaas.
  8. Bak in de oven in ± 15 min goudbruin
  9. Serveer warm en geniet

Voedingswaarde

Energie: 320 Kcal Vetten: 19 gr
waarvan verzadigde vetzuren: 12 gr
Koolhydraten: 26 gr
Eiwitten: 9 gr Vezels: 1 gr natrium: 1 gr