Borrelbroodjes met kruidenboter en kaas

Omschrijving

| aperitiefhapjes/ voor 4 pers/stuks

| ongeveer 10 a 15 min in de oven

| 2020.04 – Boodschappen magazine Plus.

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 Italiaanse bollen
  • 50 gr zachte boter
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • handje fijngehakte peterselie
  • 100 gr geraspte belegen kaas (of een kaas naar smaak)

Bereiding

 

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C
  2. Snijde de italiaanse bollen horizontal en verticaal in stukjes in, zodat er blokjes ontstaan
  3. Snij niet helemaal tot de bodem
  4. meng de boter met de knoflook, peterselie en ⅔ van de kaas.
  5. Breng op smaak met peper en zout
  6. Verdeel deze kruidenboter voorzichtig tussen de inkepingen van het brood
  7. Bestrijk de bovenkant van de bollen ook met kruidenboter en bestrooi met de rest van de kaas.
  8. Bak in de oven in ± 15 min goudbruin
  9. Serveer warm en geniet
Voedingswaarde
Energie: 320 Kcal Vetten: 19 gr
waarvan verz. vetzuren: 12 gr
Koolhydraten: 26gr
Eiwitten: 9 gr Vezels: 1 gr Natrium: 1 g

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email