Omschrijving
| Hoofdgerecht | 4 pers
| kleine 30 min
| 2017.09.06 – Colruyt inspiratiefolder, Gevarieerd en snel klaar
Ingrediënten
- 400 g gerookte spekblokjes
- 0.5 ijsbergsla (of andijvie)
- 800 g aardappelen (bloemig)
- 4 eetl. balsamicoazijn
- peper en zout
Bereiding
- Schil de aardappelen en snij in stukken.
- Snij de ijsbergsla in fijne reepjes.
- Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en stamp fijn. Kruid met peper en zout.
- Bak de spekreepjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal uit de pan en hou warm.
- Blus de pan met de balsamicoazijn en schraap de braadresten los met een houten lepel.
- Meng de ijsbergsla (andijvie) onder de puree, samen met de spekblokjes.
- Afwerking: Verdeel de boerenstoemp over 4 borden en besprenkel met de balsamicosaus.
Voedingswaarde
- Energie:
- Koolhydraten:
- Eiwitten:
- Vetten: