Boerenstoemp

Omschrijving

 | Hoofdgerecht | 4 pers

 | kleine 30 min

 | 2017.09.06 – Colruyt inspiratiefolder, Gevarieerd en snel klaar

Ingrediënten

  • 400 g gerookte spekblokjes
  • 0.5 ijsbergsla (of andijvie)
  • 800 g aardappelen (bloemig)
  • 4 eetl. balsamicoazijn
  • peper en zout

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snij in stukken.
  2. Snij de ijsbergsla in fijne reepjes.
  3. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en stamp fijn. Kruid met peper en zout.
  4. Bak de spekreepjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal uit de pan en hou warm.
  5. Blus de pan met de balsamicoazijn en schraap de braadresten los met een houten lepel.
  6. Meng de ijsbergsla (andijvie) onder de puree, samen met de spekblokjes.
  7. Afwerking: Verdeel de boerenstoemp over 4 borden en besprenkel met de balsamicosaus.

Voedingswaarde

  • Energie:
  • Koolhydraten:
  • Eiwitten:
  • Vetten: