Boerenstoemp

Omschrijving

 | Hoofdgerecht | 4 pers

 | kleine 30 min

 | 2017.09.06 – Colruyt inspiratiefolder, Gevarieerd en snel klaar

Ingrediënten

  • 400 g gerookte spekblokjes
  • 0.5 ijsbergsla (of andijvie)
  • 800 g aardappelen (bloemig)
  • 4 eetl. balsamicoazijn
  • peper en zout

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snij in stukken.
  2. Snij de ijsbergsla in fijne reepjes.
  3. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en stamp fijn. Kruid met peper en zout.
  4. Bak de spekreepjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal uit de pan en hou warm.
  5. Blus de pan met de balsamicoazijn en schraap de braadresten los met een houten lepel.
  6. Meng de ijsbergsla (andijvie) onder de puree, samen met de spekblokjes.
  7. Afwerking: Verdeel de boerenstoemp over 4 borden en besprenkel met de balsamicosaus.

Voedingswaarde

  • Energie:
  • Koolhydraten:
  • Eiwitten:
  • Vetten:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten