Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Bloemkool en spekjes | mijn receptenbundel

Bloemkoolroom met spekjes

Omschrijving

| Amuses/ groenten/ 4-6 pers

| ongeveer 25 min

| magazine Boodschappen nr 1 uit 2009

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 150 g bloemkool, in kleine roosjes
  • 200 ml kippenbouillon (uit pot of van tablet)
  • 100 ml kookroom
  • zout en versgemalen peper
  • 50 gram ontbijtspek, in kleine blokjes
  • 1 eetlepel gehakte bieslook
  • 4 kleine glaasjes

Bereiding

  1. Verwarm de margarine en fruit de sjalot op lage stand in circa 4 minuten goudbruin.
  2. Voeg de bloemkoolroosjes toe en roerbak ze een paar minuten mee.
  3. Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook. Stoof de bloemkool in ongeveer 5 minuten beetgaar zodat de bouillon verdampt.
  4. Giet de room erbij en laat nog 5 minuten zachtjes koken tot de bloemkool zacht is.
  5. Pureer dit tot een smeuïg geheel en laat het al roerende afkoelen.
  6. Breng op smaak met zout en peper en schep de room in 4 kleine glaasjes.
  7. Zet ze in de koelkast om verder helemaal koud te worden.
  8. Bak de spekblokjes uit, neem ze uit het vet.
  9. Haal de glaasjes uit de koelkast en verdeel de spekblokjes erover.
  10. Bestrooi met wat bieslook en serveer met een klein lepeltje.

Tip

  • Vervang de spekblokjes door Hollandse garnalen.
  • Vervang de bloemkool door broccoli.
Drankadvies
Wijn:

De Sauvignon Blanc van Jean Sablenay of Berg Schaduw. Deze kunt u eventueel rustig doordrinken bij bv een soep met balletjes.

Bier:

Categorieën