Geroosterde bloemkool met pullet wilde zalm

Omschrijving

| Hoofdgerecht | bloemkool/ zalm |4 pers 

| ongeveer 30 min

| Informatiekaartje Plus supermarkt/ januari 2021

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 2 stuks bloemkool
  • 2 stuks rode uien
  • 400 gram zalmfilets
  • 1 stuk citroen
  • 10 gram platte peterselie
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 5 takjes munt
  • 50 gram pistachenoten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Pel en snijd de rode ui in partjes.
  3. Verwijder de bladeren van de bloemkool, was en snijd in grove stukken.
  4. Snijd de resterende bloemkool in kleine roosjes.
  5. Pel de pistachenootjes en hak grof.
  6. Hak de peterselie en de munt fijn. Rasp de schil van de citroen.
  7. Verdeel de rode ui en de bloemkool (roosjes en bladeren) over een bakplaat met bakpapier.
  8. Besprenkel met wat olijfolie en rooster in de oven in 20 minuten gaar en goudbruin.
  9. Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan en bak de zalmfilet in 8 minuten rondom gaar en goudbruin.
  10. Haal van het vuur, laat even rusten en trek dan met behulp van een vork uiteen.
  11. Meng de geroosterde bloemkool en rode ui met de munt, de peterselie, het komijnpoeder en de citroenrasp.
  12. Verdeel de warme bloemkoolsalade over de borden, serveer de pulled zalm erbovenop en garneer met de pistachenootjes.
Voedingswaarde
Energie: 367 Kcal Vetten: 21 gr
waarvan verz. vetzuren: 4 gr
Koolhydraten: 14 gr
waarvan suikers: 9 gr
Eiwitten: 29 gr Vezels: 8 gr Natrium: 

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email