Bloemkool-ui quiche
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 6 pers
| deeg 45 min + 15 min | 40 min bakken
| 2009.03 – tijdschrift Koken en Genieten
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 20 gr verse gist
- 250 gr bloem
- Scheutje olie
- 1 bloemkool (of als variatie 1 broccoli)
- 1 bosje lente-uitjes
- 1 bos wortelen
- 100 gr verse kervel
- 4 eieren
- 100 gr gemalen kaas
- 100 cc melk
- 50 gr amandelen
Bereiding
- Los de gist op in ca. 125 ml lauwwarm water.
- Kneed de gist, een snufje zout en de olie door 250 g bloem.
- Laat het deeg afgedekt op een warme plek ca. 45 minuten rijzen.
- Maak de bloemkool, de lente-ui en de wortels schoon.
- Schil de wortels, snijd de wortels en de lente-ui klein en snijd de roosjes van de bloemkool.
- Gaar de kool en de wortels 5-6 minuten in een laagje kokend water met zout en laat ze uitlekken.
- Vet een ovenschaal (25×30 cm) in.
- Strooi een laagje meel op het werkblad en rol het deeg in de vorm van een rechthoek erop uit.
- Doe het deeg in de vorm en verdeel de wortels, de lente-ui en de bloemkool erover.
- Laat het geheel nog ca. 15 minuten rijzen.
- Was de kervel en hak hem fijn.
- Roer de kervel, de eieren en de geraspte kaas door de melk.
- Breng op smaak en giet het mengsel over de groente.
- Strooi de amandelen eroverheen.
- Bak de quiche ca. 40 minuten in een voorverwarmde oven (elektrisch: 200 °C / hete lucht: 175 °C / gas: stand 3).