Bloemkool-ui quiche

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 6 pers

| deeg 45 min + 15 min | 40 min bakken

| 2009.03 – tijdschrift Koken en Genieten

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 20 gr verse gist
  • 250 gr bloem
  • Scheutje olie
  • 1 bloemkool (of als variatie 1 broccoli)
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 1 bos wortelen
  • 100 gr verse kervel
  • 4 eieren
  • 100 gr gemalen kaas
  • 100 cc melk
  • 50 gr amandelen

Bereiding

  1. Los de gist op in ca. 125 ml lauwwarm water.
  2. Kneed de gist, een snufje zout en de olie door 250 g bloem.
  3. Laat het deeg afgedekt op een warme plek ca. 45 minuten rijzen.
  4. Maak de bloemkool, de lente-ui en de wortels schoon.
  5. Schil de wortels, snijd de wortels en de lente-ui klein en snijd de roosjes van de bloemkool.
  6. Gaar de kool en de wortels 5-6 minuten in een laagje kokend water met zout en laat ze uitlekken.
  7. Vet een ovenschaal (25×30 cm) in.
  8. Strooi een laagje meel op het werkblad en rol het deeg in de vorm van een rechthoek erop uit.
  9. Doe het deeg in de vorm en verdeel de wortels, de lente-ui en de bloemkool erover.
  10. Laat het geheel nog ca. 15 minuten rijzen.
  11. Was de kervel en hak hem fijn.
  12. Roer de kervel, de eieren en de geraspte kaas door de melk.
  13. Breng op smaak en giet het mengsel over de groente.
  14. Strooi de amandelen eroverheen.
  15. Bak de quiche ca. 40 minuten in een voorverwarmde oven (elektrisch: 200 °C / hete lucht: 175 °C / gas: stand 3).

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email