Blini's met spekjeskaas en tomatensalsa

Omschrijving

| Aperitiefhapjes/ groenten/ 12 pers

| 30 min + afkoelen

| 2013.03.13 – Colruyt inspiratiefolder, Paasfeest

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 250 g kerstomaten
  • 4 takjes verse oregano
  • 4 takjes verse tijm
  • 1 sjalot
  • 175 g verse kaas met spekjes en 3 pepers
  • 125 ml melk
  • 1 ei
  • 100 gr bloem
  • ½ klp bakpoeder
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el olijfolie
  • 1 el rode wijnazijn
  • Zwarte peper (molen)
  • Grof zeezout (molen)
  • Zout

Bereiding

  1. scheid het eiwit van het eigeel. Meng de bloem met wat zout, het bakpoeder, de melk en het eigeel tot een glad beslag.
  2. Klop he teiwit goed stijf en schep vorozichtig onder het beslag.
  3. verhit de olijfolie in een pan en bak telkens 1 kfp beslap tot goudbruine pannekoekjes.
  4. Laat de blini’s afkoelen.
  5. rits de blaadjes van de takjes tijm en oregano en snipper de sjalot fijn.
  6. Snij de kerstomaatjes in 6 partjes en verwijder de pitjes.
  7. Meng met de sjalot, de tijm en oregano (hou enkele oreganoblaadjes opzijn), de rode wijnazijn en de extra vierge olijfolie.
  8. Kruid met zwarte p&z
  9. Bestrijk de blini’s met de verse kaas.
  10. Leg er de tomatensalsa op en werk af met grof zeezout en oreganoblaadjes.
Voedingswaarde
Energie: 63 Kcal Eiwitten: 1.8 gr Vetten: 4.2 gr Koolhydraten: 4.4 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email