Blini's met spekjeskaas en tomatensalsa
Omschrijving
| Aperitiefhapjes/ groenten/ 12 pers
| 30 min + afkoelen
| 2013.03.13 – Colruyt inspiratiefolder, Paasfeest
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 250 g kerstomaten
- 4 takjes verse oregano
- 4 takjes verse tijm
- 1 sjalot
- 175 g verse kaas met spekjes en 3 pepers
- 125 ml melk
- 1 ei
- 100 gr bloem
- ½ klp bakpoeder
- 2 el olijfolie extra vierge
- 1 el olijfolie
- 1 el rode wijnazijn
- Zwarte peper (molen)
- Grof zeezout (molen)
- Zout
Bereiding
- scheid het eiwit van het eigeel. Meng de bloem met wat zout, het bakpoeder, de melk en het eigeel tot een glad beslag.
- Klop he teiwit goed stijf en schep vorozichtig onder het beslag.
- verhit de olijfolie in een pan en bak telkens 1 kfp beslap tot goudbruine pannekoekjes.
- Laat de blini’s afkoelen.
- rits de blaadjes van de takjes tijm en oregano en snipper de sjalot fijn.
- Snij de kerstomaatjes in 6 partjes en verwijder de pitjes.
- Meng met de sjalot, de tijm en oregano (hou enkele oreganoblaadjes opzijn), de rode wijnazijn en de extra vierge olijfolie.
- Kruid met zwarte p&z
- Bestrijk de blini’s met de verse kaas.
- Leg er de tomatensalsa op en werk af met grof zeezout en oreganoblaadjes.
Voedingswaarde
Energie: 63 Kcal | Eiwitten: 1.8 gr | Vetten: 4.2 gr | Koolhydraten: 4.4 gr |