Bleekselderij, druiven en feta
Omschrijving
| Salade to go/ 4 pers
| 15 min
| 2020.04 – Boodschappen/Plus magazine: De lentekeuken.
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 2 handjes walnoten
- 4 stengels bleekselderij (in dunne ringen)
- ½ komkommer (in blokjes)
- 125 gr witte druiven (gehalveerd)
- 1 bosje platte peterselie
- 100 gr feta
- 100 ml crème fraîche
- 2 el witte wijnazijn
- 4 el olijfolie
Bereiding
- Rooster de walnoten in een droge hete koekenpan en houd apart
- Meng de bleekselderij met de komkommer, druiven en peterselie
- Roer de ingrediënten voor de dressing door elkaar en meng goed met de salade.
- schep de salade in potten of kommen,
- Bestrooi met de walnoten verkruimel de feta erover
Voedingswaarde
Energie: 350 Kcal | Vetten: 32 gr waarvan verz. vetzuren: 11 gr |
Koolhydraten: 9 gr |
Eiwitten: 7 gr | Vezels: 2 gr | Natrium: 80 mg |