Blauwe bessen muffins met een tikkeltje citroen en witte chocoladedruppels

Omschrijving

| Bakkerij/ gebak/ 12 stuks

| 10 min voorbereiding en 25 a 30 min bakken

| uit eigen keuken

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 300 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • rasp van een citroen
  • 2 eieren (M)
  • 250 ml melk
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 2 tl vanille-extract
  • 90 gram blauwe bessen

Bereiding

  1. Doe de suiker, bloem, bakpoeder, baking soda, zout en citroenrasp bij elkaar in een kom, roer even door met een spatel.
  2. In een andere kom doe je de vochtige ingrediënten; eieren, melk, zonnebloemolie en vanille extract.
  3. Klop dit met een garde door elkaar.
  4. Voeg de inhoud van beide kommen bij elkaar en spatel door elkaar tot één geheel, dit mag best een beetje klonterig zijn.
  5. Voeg de bessen toe aan het beslag en spatel ze erdoor.
  6. Voeg de witte chocoladedruppels toe en spatel er doorheen.
  7. Houd eventueel een beetje achter zodat je nog wat over de muffins kunt strooien.
  8. Neem een muffinvorm die je bekleed met muffin- of cupcakevormpjes.
  9. Met een ijslepel verdeel je het beslag over de vormpjes.
  10. Bij muffins mag je de vormpjes best goed vol doen
  11. Verdeel de achtergehouden bessen over de muffins.
  12. Bak de muffins in een voorverwarmde oven van 175 °C gedurende 25 a 30 min (hou rekening met je eigen oven)
  13. Indien gewenst kan je er een topping opmaken van botercreme of citroenglazuur. (deze keer niet gedaan en zo gelaten)

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email