Blauwe bessen muffins met een tikkeltje citroen en witte chocoladedruppels
Omschrijving
| Bakkerij/ gebak/ 12 stuks
| 10 min voorbereiding en 25 a 30 min bakken
| uit eigen keuken
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 200 gram fijne kristalsuiker
- 300 gram bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl baking soda
- snuf zout
- rasp van een citroen
- 2 eieren (M)
- 250 ml melk
- 120 ml zonnebloemolie
- 2 tl vanille-extract
- 90 gram blauwe bessen
Bereiding
- Doe de suiker, bloem, bakpoeder, baking soda, zout en citroenrasp bij elkaar in een kom, roer even door met een spatel.
- In een andere kom doe je de vochtige ingrediënten; eieren, melk, zonnebloemolie en vanille extract.
- Klop dit met een garde door elkaar.
- Voeg de inhoud van beide kommen bij elkaar en spatel door elkaar tot één geheel, dit mag best een beetje klonterig zijn.
- Voeg de bessen toe aan het beslag en spatel ze erdoor.
- Voeg de witte chocoladedruppels toe en spatel er doorheen.
- Houd eventueel een beetje achter zodat je nog wat over de muffins kunt strooien.
- Neem een muffinvorm die je bekleed met muffin- of cupcakevormpjes.
- Met een ijslepel verdeel je het beslag over de vormpjes.
- Bij muffins mag je de vormpjes best goed vol doen
- Verdeel de achtergehouden bessen over de muffins.
- Bak de muffins in een voorverwarmde oven van 175 °C gedurende 25 a 30 min (hou rekening met je eigen oven)
- Indien gewenst kan je er een topping opmaken van botercreme of citroenglazuur. (deze keer niet gedaan en zo gelaten)