Bladerdeegpasteitje …

Bladerdeegpasteitje met bospaddenstoelen en knolselderpuree

Omschrijving

pasteitjes | hoofdgerecht | vegetarisch | 4 pers

tijd | 30 min

bron | 2016.11.30 – Colruyt inspiratiefolder. Schitteren aan de feesttafel

Ingrediënten

  • 600 g aardappelpuree met knolselder (diepvries)
  • 400 g bospaddenstoelen
  • 400 g verse spinazie
  • 0.33 plantje platte peterselie
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el. boter
  • 1 dl lichte room
  • 1 dl melk
  • 4 bladerdeegpasteitjes
  • 2 el. bloem
  • 1 dl witte wijn
  • 0.5 blokje groentebouillon
  • peper en zou

Bereiding

  1. Snipper het knoflook en de sjalot fijn.
  2. Hak de spinazie en de platte peterselie grof.
  3. Scheur grote bospaddenstoelen in hapklare stukken.
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  5. Verwarm de diepgevroren knolselderpuree samen met de melk al roerend op een zacht vuur.
  6. Bak intussen de bladerdeeg pasteitjes 10 min. in de voorverwarmde oven.
  7. Smelt 2 el. boter in een kookpot en stoof de bospaddenstoelen 2 à 3 min. op een hoog vuur.
  8. Zet het vuur lager en bestrooi de champignons met de bloem.
  9. Roer goed en overgiet met de witte wijn en de room.
  10. Verkruimel er het halve bouillonblokje over.
  11. Laat 5 min. al roerend inkoken op een zacht vuur.
  12. Smelt ondertussen 1 el. boter in een kookpot en stoof de sjalot en het knoflook glazig.
  13. Voeg de spinazie toe en laat 5 min. slinken.
  14. Kruid met peper en zout. Laat even uitlekken.
  15. Afwerking: verdeel de uitgelekte spinazie over de borden.
  16. Leg er telkens een bladerdeeg pasteitje op en vul met de bospaddenstoelen
  17. Serveer met de knolselderpuree en bestrooi met de grof gehakte peterselie.

Voedingswaarde

  • Energie: 427 kcal
  • Koolhydraten: 26.5 g
  • Eiwitten: 10.1 g
  • Vetten: 27.2 g

Drankadvies

  • Floreffe Dubbel, Abdijbier
  • Château Beaulieu, A.O.P. Bordeaux Supérieur

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten