Bladerdeegpasteitje met bospaddenstoelen en knolselderpuree

Omschrijving

| hoofdgerecht/ 4 pers/ vegetarisch

| 30 min

| 2016.11.30 – Colruyt inspiratiefolder. Schitteren aan de feesttafel

| vegetarisch gerecht

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 600 g aardappelpuree met knolselder (diepvries)
  • 400 g bospaddenstoelen
  • 400 g verse spinazie
  • 0.33 plantje platte peterselie
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el. boter
  • 1 dl lichte room
  • 1 dl melk
  • 4 bladerdeegpasteitjes
  • 2 el. bloem
  • 1 dl witte wijn
  • 0.5 blokje groentebouillon
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snipper het knoflook en de sjalot fijn.
  2. Hak de spinazie en de platte peterselie grof.
  3. Scheur grote bospaddenstoelen in hapklare stukken.
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  5. Verwarm de diepgevroren knolselderpuree samen met de melk al roerend op een zacht vuur.
  6. Bak intussen de bladerdeeg pasteitjes 10 min. in de voorverwarmde oven.
  7. Smelt 2 el. boter in een kookpot en stoof de bospaddenstoelen 2 à 3 min. op een hoog vuur.
  8. Zet het vuur lager en bestrooi de champignons met de bloem.
  9. Roer goed en overgiet met de witte wijn en de room.
  10. Verkruimel er het halve bouillonblokje over.
  11. Laat 5 min. al roerend inkoken op een zacht vuur.
  12. Smelt ondertussen 1 el. boter in een kookpot en stoof de sjalot en het knoflook glazig.
  13. Voeg de spinazie toe en laat 5 min. slinken.
  14. Kruid met peper en zout. Laat even uitlekken.
  15. Afwerking: verdeel de uitgelekte spinazie over de borden.
  16. Leg er telkens een bladerdeeg pasteitje op en vul met de bospaddenstoelen
  17. Serveer met de knolselderpuree en bestrooi met de grof gehakte peterselie.
Drankadvies
Wijn:

Château Beaulieu, A.O.P. Bordeaux Supérieur

Bier:

Floreffe Dubbel, Abdijbier

Voedingswaarde
Energie: 427 Kcal Eiwitten: 10.1 gr Vetten: 27.2 gr Koolhydraten: 26.5gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email