Bladerdeegpasteitje met bospaddenstoelen en knolselderpuree
Omschrijving
| hoofdgerecht/ 4 pers/ vegetarisch
| 30 min
| 2016.11.30 – Colruyt inspiratiefolder. Schitteren aan de feesttafel
| vegetarisch gerecht
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 600 g aardappelpuree met knolselder (diepvries)
- 400 g bospaddenstoelen
- 400 g verse spinazie
- 0.33 plantje platte peterselie
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 3 el. boter
- 1 dl lichte room
- 1 dl melk
- 4 bladerdeegpasteitjes
- 2 el. bloem
- 1 dl witte wijn
- 0.5 blokje groentebouillon
- peper en zout
Bereiding
- Snipper het knoflook en de sjalot fijn.
- Hak de spinazie en de platte peterselie grof.
- Scheur grote bospaddenstoelen in hapklare stukken.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Verwarm de diepgevroren knolselderpuree samen met de melk al roerend op een zacht vuur.
- Bak intussen de bladerdeeg pasteitjes 10 min. in de voorverwarmde oven.
- Smelt 2 el. boter in een kookpot en stoof de bospaddenstoelen 2 à 3 min. op een hoog vuur.
- Zet het vuur lager en bestrooi de champignons met de bloem.
- Roer goed en overgiet met de witte wijn en de room.
- Verkruimel er het halve bouillonblokje over.
- Laat 5 min. al roerend inkoken op een zacht vuur.
- Smelt ondertussen 1 el. boter in een kookpot en stoof de sjalot en het knoflook glazig.
- Voeg de spinazie toe en laat 5 min. slinken.
- Kruid met peper en zout. Laat even uitlekken.
- Afwerking: verdeel de uitgelekte spinazie over de borden.
- Leg er telkens een bladerdeeg pasteitje op en vul met de bospaddenstoelen
- Serveer met de knolselderpuree en bestrooi met de grof gehakte peterselie.
Drankadvies
Wijn: |
Château Beaulieu, A.O.P. Bordeaux Supérieur |
Bier: |
Floreffe Dubbel, Abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 427 Kcal | Eiwitten: 10.1 gr | Vetten: 27.2 gr | Koolhydraten: 26.5gr |